Как инвалиду получить средства реабилитации

Николай Резниченко из Суворовского района Одессы задал вопрос: «Недавно мой отец получил травму на работе и стал инвалидом. Ему трудно лежать из-за болей в спине, он с трудом передвигается. Хотел бы знать, какие существуют средства реабилитации инвалидов, кому они положены и как их получить?»

Детальніше…Додати коментар (0)

О льготах инвалидов при поступлении в вузы

С 1991 г. действует закон УССР № 875-XII «Об основах социальной защищенности инвалидов в Украине», ст. 21 которого гласит: «Держава гарантує інвалідам дошкільне виховання, здобуття освіти на рівні, що відповідає їх здібностям і можливостям.

Детальніше…Додати коментар (0)

Вчитися на рівних

1 12 463255 2. доступність, навчання, незрячих, сурдоперекладача, університеті україна, інвалідністю, person, black and white, clothing, man, library. A group of people in a room

Система інклюзивного навчання забезпечує доступність освіти студентам з особливими потребами.

Іще не так давно молоді люди з видимою інвалідністю були приречені на самотність та обмеженість свого існування і максимум, на що могли розраховувати – це жалість від суспільства та співчуття від оточуючих.

Детальніше…Додати коментар (0)

З квітня 2012 року виплата державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та на дітей-інвалідів буде провадитись у підвищених розмірах

Законом України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” визначено право на матеріальне забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України та соціальний захист інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів шляхом встановлення державної соціальної допомоги у відсотках від прожиткового мінімуму.

Детальніше…Додати коментар (0)

Про пільги встановлені для дітей-інвалідів при вступі до вищих навчальних закладів (через роботу юридичної скриньки «Юрист консультує»)

У разі складання вступних іспитів (вступних випробувань) з позитивним результатом до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації зараховуються поза конкурсом діти-інваліди та інваліди першої і другої груп, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю…

Детальніше…Додати коментар (4)