Інтеграції людей з інвалідністю у суспільство заважають пострадянські стереотипи мислення – Остролуцька

1 04 aaa0869b5fd5151cb 2Інвалідність – проблема багатогранна, і заторкує вона, на жаль, величезну кількість людських доль. За статистикою, приблизно кожен десятий житель планети має ту чи іншу форму інвалідності. За медичними показниками причин може бути більше 2000, але кожній такій людині потрібні індивідуальний підхід, індивідуальна допомога.

Детальніше…Додати коментар (0)

11 % українських дітей мають порушення психофізичного розвитку

1 04 1-IMG 3192-001 i 2. особливими потребами, інклюзивної освіти

У Міністерстві освіти обговорили питання впровадження інклюзивного навчання та зазначили важливість інтегрування дітей з особливими потребами у загальноосвітній процес.

Під час засідання колегії Міністерства освіти і науки, що відбулося 1 березня, було обговорено питання реалій та перспектив упровадження інклюзивного навчання в ЗНЗ.

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи досяжна хороша робота для людини з особливими потребами? Приклад із Донецька

1 04 95537e775ec96da646005b1ce0b1b3b9. особливими потребами, працевлаштування, інвалідністю, інвалідів

Два роки тому програміст Сергій зіткнувся з проблемою працевлаштування. Хоча сьогодні у фахівців такого профілю проблеми з роботою, як правило, не виникають. Але, маючи фізичні обмеження за станом здоров’я, Сергій за два роки змінив уже три роботи. Зараз працює на четвертій.

Детальніше…Додати коментар (0)

Французи допомагають нашим інвалідам вийти на вулицю

1 04 IMG 0399 2. веселі черевички

Іноземці під час перебування в Україні дивуються, що не бачать на вулицях інвалідів. Перша думка, яка у них з’являється, що у нас здорова нація. Але, це не так. Люди з обмеженими можливостями не мають як.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Ужгородській школі дітей на візках сходами підніматиме робот (ВІДЕО)

1 04 785411. обмеженими можливостями

Ужгородські члени Ротарі-клубу подарували школярам з обмеженими можливостями спеціальний підйомник. Роботизований пристрій вручили багатопрофільному ліцею “Лідер” ЗОШ №20. У цьому навчальному закладі сформований спеціальний клас для дітей з обмеженими можливостями, у якому побували Кристина Балінт і Сергій Ненько разом з представником Ротарі-клубу в Україні Ярославром Шафарем…

Детальніше…Додати коментар (1)