Луцьк приймав авторалі «Дорогами Волині 2013» серед інвалідів-візочників

1 28 DSCN1270-630x473 2. ралі

На День Незалежності у Луцьку зробили свято для інвалідів-візочників, які навіть у такому становищі не облишили любов до емоцій та адреналінових розваг. Ініціатором проведення ралі для людей з особливими потребами на автомобілях з ручним керування виступив міський голова Микола Романюк. Безпосередньо ж організацією спортивного заходу займалася волинська громадська організація «Інваволинь-Нова», яку очолює Валентин Шабунін.

Детальніше…Додати коментар (0)

Збільшено надбавку на догляд за дитиною-інвалідом з тяжким ступенем функціональних обмежень

1 05 16254662. дітей-інвалідів

Відповідні зміни внесено до ст. 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» від 16.11.2000 р. № 2109-III. На сьогодні надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 6 років та від 6 до 18 років установлюється в розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку незалежно від підгрупи інвалідності.

Детальніше…Додати коментар (5)

Представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів здійснили інспекційний візит до м. Славутич

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. інвалідів

22 серпня 2013 року представниками Урядового уповноваженого з прав інвалідів продовжено ознайомлення з роботою реабілітаційних закладів Київщини, а саме з діяльністю Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Славутич. У ході поїздки вони також ознайомилися зі станом створення умов навчання дітей з особливими потребами в закладах освіти м. Славутича, відвідавши дошкільний навчальний заклад № 6 “Крунк” та Славутицький ліцей.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Харківщині напрацьовується модель соціального супроводу людей з інвалідністю після працевлаштування

1 27 18908 2. інвалідністю

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ході круглого столу, присвяченого питанням роботи Державної служби занятості, в Харківській області реалізується пілотний проект щодо організації соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування.

Детальніше…Додати коментар (1)

Дорога в жизнь

1 27 1377164210 bf-patriot 2. дцп, ограниченными возможностями

Церебральный паралич — очень распространенное и тяжелое заболевание. К сожалению, им нередко страдают дети. Как правило, ребенок уже рождается с этим недугом или приобретает его во время родов. ДЦП – состояние, при котором нарушается двигательная и мышечная активность и координация движений.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кто позаботится об инвалидах? (ВИДЕО)

1 27 Still0823 00002 1. инвалиды

В Одессе открыли первый дайвинг-клуб для инвалидов. Создали его сами инвалиды и инструкторы-добровольцы. Присутствовали и представители городской власти. Очевидно, что помощь от них была номинальной…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Евпатории завершается реконструкция стадиона для паралимпийцев

1 27 Стадион-для-метаний-в-Заозерном-13-300x224 2. стадиона

В Национальном центре паралимпийской и дефлимпийской подготовки и реабилитации инвалидов (Заозерное, Евпатория) близится к завершению реконструкция уникального спортивного объекта – стадиона для метательных дисциплин легкой атлетики. Равных в Украине этому объекту нет. Работы на нем велись несколько месяцев, сообщил заместитель директора Национального центра Сергей Насадюк.

Детальніше…Додати коментар (0)