Юный изобретатель из Одессы придумал часы для слепых (ВИДЕО)

1 09 12865674 2. проекта

Одессит Борис Чубин завоевал признание судей престижного конкурса “Инновационный прорыв”, прошедшего на днях в Киеве среди деловых людей Украины. 14-летнего ученика Приморского лицея признали лучшим автором молодежного проекта за разработку программы “i Help”, которую тот создал в помощь инвалидам зрения.

Детальніше…Додати коментар (0)

Триває робота по формуванню регіональних представництв Урядового уповноваженого з прав інвалідів на громадських засадах

1 09 DSC007601 2. інвалідів

Після підписання Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями інвалідів було визначено коло завдань, спрямованих на реалізацію заходів, визначених Меморандумом. Так, з метою залучення представників громадськості до участі у формуванні та реалізації державної політики у сфері соціального захисту громадян, державні органи виконавчої влади мають бути створені…

Детальніше…Додати коментар (0)

На дискотеку на інвалідному візку

1 09 30c9c3f-300 1 2. тетяна гречишнікова, доступності, інвалідністю, інвалідів

У Донецьку дівчину не пустити в нічний клуб, бо вона була на інвалідному візку. Тетяна Гречишнікова не захотіла миритися з дискримінацією і звернулася до суду. За рік вона пройшла три судові інстанції в Україні і направила скаргу до Європейського суду з прав людини.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Я сам», або Кілька слів про універсальний дизайн

1 09 0016 2. инвалид, інвалідність

Інвалідність — не вирок, якщо забезпечити людей з обмеженими можливостями доступною інфраструктурою та архітектурою. За великим рахунком, інвалідність людини створює її навколишнє середовище в країні, зокрема місті, де вона живе. Адже доки існуватимуть фізичні, комунікаційні перепони й загалом штучні бар’єри між світом здорових і світом тих, у кого є «група», стільки ж людина буде обмеженою, і не лише у правах.

Детальніше…Додати коментар (0)

“Особенные” реалии и возможности для “особенных” украинцев

1 09 img 2013 12 6 1386248153 2. инвалидов, особыми потребностями, реабилитации

3 декабря официально считается Международным днем инвалидов. Конечно, этот день нельзя назвать праздником, это, скорее всего, дата подведения итогов сделанного для этой категории граждан.

Детальніше…Додати коментар (0)

Батьки «сонячних дітей» мають доводити право на інвалідність

1 09 DAynu0612 2. дауна, інвалідності

Сім кіл пекла – так називають батьки дітей із синдромом Дауна процедуру оформлення інвалідності. Навіть із підтвердженим діагнозом від генетиків їх змушують знову і знову доводити, що їхня дитина хвора.

Детальніше…Додати коментар (1)

У Слов’янську молоді інваліди зможуть пройти курс реабілітації

1 30 30349-1u 2. реабілітації

Днями журналістам показали, як працює центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями в Слов’янську.

Практично рік тут надають допомогу інвалідам, яким ще не виповнилося 35 років. З ними щодня працюють масажисти, логопеди, тренери з фізкультури, психологи і педагоги.

Детальніше…Додати коментар (0)

У николаевских инвалидов есть возможность получать высшее образование (ВИДЕО)

1 09 images-16 3. инвалидов

Получение высшего образования студентами-инвалидами и их трудоустройство — эти вопросы обсудили участники «круглого стола», который прошел в университете «Украина». В заседании приняли участие сотрудники института, студенты, а также, гости из различных учреждений, организаций и служб.

Детальніше…Додати коментар (0)