В Україні презентували унікальні посібники, які допоможуть вчителям та батькам ефективно навчати дітей з особливими потребами

1 29 8-a9df-e419e32458b5 1. особливими потребами, порушеннями опорно-рухового апарату, інклюзивне навчання, інклюзія

Унікальні методичні посібники, які допоможуть вчителям та батькам дітей із інвалідністю (особливо із порушеннями функцій опорно-рухового апарату) презентували 29 квітня в Києві.

Детальніше…Додати коментар (0)

Оксана Потымко: «Когда наш мультфильм закончился, слепые дети встали и начали хлопать. Я заплакала — о большем не могла и мечтать»

1 30 5 180843w200zc0 2. незрячих, слепые

Во Львове создан первый в Украине мультипликационный фильм для незрячих детей.

Недавно во Львове прошла церемония награждения победителей национального конкурса «Благотворительная Украина». В номинации «Неправительственная организация» за создание первого в Украине мультипликационного фильма для незрячих…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Тернопільській області адаптовують туристичні об’єкти для туристів з обмеженими фізичними можливостями

1 23 75385 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Адаптувати туристичні об’єкти для людей з обмеженими фізичними можливостями, – про це наголосила на спільній нараді управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації та обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів начальник управління туризму Леся Серетна.

Детальніше…Додати коментар (0)

35 дітей навчаються за інклюзивною формою у школах Дніпропетровська

1 11 6 tiger-1329471917 2. дітей, навчаються, освіти

35 дітей навчаються за інклюзивною формою у школах міста. Про це під час прес-конференції повідомила головний спеціаліст управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Наталія Охота. «На сьогодні у 21 міській школі працюють 32 інклюзивні класи. Розпочинали ми таку роботу лише з двох дітей на початок 2012-2013 навчального року, на кінець року їх було вже 9.

Детальніше…Додати коментар (1)

Незрячі виконавці подарують львів’янам концерт «Відчинилося життя»

1 30 2 maxresdefault. незрячих

3 травня о 18:00 годині на площі Ринок незрячі виконавці з України та Грузії, провідні артисти та оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької подарують концерт «Відчинилося життя. Open to life» до Дня міста.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Спикерское бюро». Тренинг для Центров занятости Киева (ФОТО)

1 30 IMG 9601 1 2. спикерское бюро

24 апреля участники «Спикерского бюро» провели тренинг для работников Центров занятости города Киева. Социальный проект «Спикерское бюро» предусматривает выполнение ст. 8 «Просветительско-воспитательная работа» Конвенции ООН про права людей с инвалидностью, которая была ратифицирована в 2009 году. Проект должен стать проводником в формировании государственной политики Украины.

Детальніше…Додати коментар (0)

Про принципи призначення пенсії по втраті годувальника інвалідам з дитинства

1 07 5 24 2. инвалидам

Згідно Закону України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам” інвалідам з дитинства, які одночасно мають право на державну соціальну допомогу в органах праці та соціального захисту населення та на пенсію в органах Пенсійного фонду України, за їх бажанням може бути призначено тільки один від виплати. При цьому, в разі втрати годувальника інвалід з дитинства має право…

Детальніше…Додати коментар (0)

Торезские предприятия “обижают” инвалидов, чтобы не платить штрафы

1 29 5 pandus-lestnica 2. инвалидов

Пожалуй, самым “безобидным” нарушением прав людей с ограниченными физическими возможностями можно, пусть и с натяжкой, назвать трудности, которые инвалиды испытывают, чтобы попасть в здания, не имеющие пандусы.

Детальніше…Додати коментар (0)

Гарденотерапію практикують у Кіровограді

1 29 4 in-text-IMG 5023 2 2. гарденотерапія

Гарденотерапія – це англійське слово, що означає garden – сад, рослини і терапія – лікування, тобто лікування садом, рослинами. Цей особливий напрям психосоціальної, трудової та педагогічної реабілітації за допомогою заохочення дітей до роботи з рослинами застосували у комунальному закладі «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради».

Детальніше…Додати коментар (0)

Всеукраїнська науково-практична конференція “Духовність українства 21-го століття”

1 29 3 IMG 1066 1 2. конференция

24 квітня в Кіровоградському інституті розвитку людини «Україна» була проведена 14 всеукраїнська науково-практична конференція “Духовність українства 21-го століття”.

На конференцію були запрошені представники церков, громадських організацій, викладачі та студенти. Говорили про те, що нам необхідно звернутися до першоджерел розуміння духовності…

Детальніше…Додати коментар (0)

Сторінка 1 из 14
1 2 3 14