Маленьким луганчанам с особыми потребностями подарили сказку

1 23 1 1397812643 dsc 2323 2. реабилитации

В преддверии светлого праздника Пасхи воспитанники образцового театрального коллектива «Карусель» подарили детям, которые посещают коммунальное учреждение «Луганский городской центр социальной реабилитации детей-инвалидов», добрую сказку. Приехал на праздник и Луганский городской голова Сергей Кравченко.

Детальніше…Додати коментар (0)

Юристи повернули шанс інваліду отримати автомобіль

1 22 8 302386042 2. інвалідність

Зупинити свавілля обласних чиновників довелось через суд жителю Станіслава, інваліду першої групи, Івану Пивоварчуку. Люди, які мали б забезпечувати соціальний захист інваліда, безпідставно перевели його з пільгової черги на отримання автомобілю у загальну. Це рішення фактично позбавляло пенсіонера можливості хоч колись отримати такий необхідний засіб для пересування.

Детальніше…Додати коментар (0)

Евгений Кудрявый: «Был уверен, что Мадина меня сразу бросит. Но она захотела… стать моей женой»

1 22 7 180412w200zc0 1 2. евгений кудрявый, инвалидом

Попав под поезд, житель Черкасской области Евгений Кудрявый лишился обеих ног. Когда Женя уже был на инвалидной коляске, в него влюбилась здоровая девушка Мадина и, несмотря на уговоры родителей и друзей, решила выйти за парня замуж. Сейчас у супругов родилась девочка.

Детальніше…Додати коментар (0)

Фільм, який «побачили» незрячі

1 22 6 41285 2. незрячі, реабілітації, сліпих

У львівському обласному Фонді соціального захисту і реабілітації сліпих 14 березня вперше в Україні презентували фільм iз тифлокоментарем. «УМ» уже писала про роботу Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів — УСІ», які вперше в Україні самотужки втілюють у життя корисні проекти.

Детальніше…Додати коментар (0)

Київська підземка стане зручнішою для інвалідів-візочників (ФОТО)

1 22 5 41754 1 2. підйомник

КП «Київський метрополітен» постійно дбає про комфорт пасажирів із особливими фізичними потребами та працює над удосконаленням умов для їх вільного доступу до об’єктів підземки. Одним із напрямків цієї роботи є пошук оптимального рішення адаптації для візочників тих станцій, які не обладнані пандусами, підйомниками та ліфтами.

Детальніше…Додати коментар (1)

У Житомирі впроваджуватиметься проект програми USAID «Здоров’я жінок України»

1 22 4 1258184686 2. репродуктивного здоров'я, інвалідністю

1-3 квітня 2014 р. у Києві відбувся установчий семінар для організацій-грантерів Програми і партнерів проекту НАІУ «Подолати перешкоди – надати можливості», в якому взяли участь заступник Житомирського міського голови О.Бочковський, депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк.

Детальніше…Додати коментар (0)

Йде перевірка на предмет доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 06 4 1990-1u 1. доступності

Як інформує департамент інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Чернівецької обласної державної адміністрації, відбувся аудит з визначення доступності для осіб з інвалідністю в рамках проекту «Сприяння реалізації прав жінок з інвалідністю, згідно з Конвенцією ООН про права інвалідів» в комунальних міських установах «Міський клінічний пологовий будинок № 2» та «Міська дитяча поліклініка».

Детальніше…Додати коментар (0)