Днепропетровские спортсмены завоевали 5 медалей в 11-м Международном турнире «Kyiv Open CUP»

1 21 1 DSC6369UKF 2. инвалидностью

17 мая 2014 г. в Киеве состоялся Международный турнир по каратэ Kyiv Open Cup. В этом году, в самом престижном турнире Украины, приняли участие 655 спортсменов из 51 команды.

Судейскую коллегию составили 50 судей из Украины и зарубежья. Главным судьей был секретарь судейской комиссии Всемирной федерации карате (WKF) Хавьер Эскаланте (Швеция).

Детальніше…Додати коментар (0)

20 мая – День переводчика жестового языка в Украине

1 20 7 ruki-perevodchik 2. жестового языка

Ежегодно 20 мая свой профессиональный праздник отмечают люди весьма редкой профессии — переводчики-дактилологи, или сурдопереводчики. Все эти названия относятся к специалистам, которые помогают глухим и слабослышащим людям понимать обращенные к ним фразы и вести диалог с окружающими. Другими словами, они переводят устную речь на язык жестов.

Детальніше…Додати коментар (0)

ГО «Паросток» започаткувала новий проект “Рівні можливості у виборах 2014 року для людей з інвалідністю”

1 20 6 27043 real 1 2. інвалідністю

Вінниця. Проблема слабкої активності людей з інвалідністю у виборчому процесі існує по всій Україні. Ця тенденція негативно впливає на результати будь-яких виборів, на повноту народного волевиявлення, а також на загальний імідж держави. З іншого боку це також негативно впливає і на громадянський розвиток людей, що не голосують. Практично цей розвиток не відбувається.

Детальніше…Додати коментар (0)

В яких санаторіях замість кримських цього року можуть оздоровитися інваліди?

1 20 5 nem 2. санаторій

“Я інвалід. Маю проблеми з хребтом. В минулі роки мені давали безкоштовні путівки на оздоровлення в кримські санаторії. Розумію, що тепер про оздоровлення в Криму варто забути… Скажіть, будь ласка, що пропонуватиме держава замість кримських курортів. Можливо, з якимись санаторіями вже є домовленість про безкоштовне оздоровлення інвалідів?”

Детальніше…Додати коментар (0)

Для буковинців із обмеженими можливостями поліпшили доступність до МСЕК

1 20 4 147524 1 2. медико-соціальна експертна комісія, обмеженими можливостями

Нещодавно ортопедо-травматологічна медико-соціальна експертна комісія розпочала роботу за новою адресою.

Не один рік хворі з обмеженими можливостями, особливо інваліди-візочники та люди з милицями й паличками, нарікали, що їх профільна медико-соціальна експертна комісія розміщена у багатоповерховій будівлі центру Чернівців…

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди з обмеженими можливостями, працюючи на підприємстві, вважають себе щасливими (ВІДЕО)

1 20 3 975241. літопис, обмеженими можливостями

«Вікна» побували на миколаївському заводі. Там працюють люди з обмеженим здоров’ям, але з необмеженими можливостями та мріями. Їхня сила духу вражає. Вони не просто мають роботу, за яку отримують гроші. Кажуть, саме там по-справжньому знайшли себе.

Детальніше…Додати коментар (0)

Служба зайнятості – дітям з інвалідністю

1 20 2 PM236image002 1 2. служба зайнятості

Обласна служба зайнятості проводить системну профорієнтаційну роботу серед вихованців спеціальних шкіл-інтернатів.

Так, наприклад, Знам’янський міськрайонний центр зайнятості вже багато років співпрацює зі спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом І-ІІІ ступенів, де навчаються діти, хворі на дитячий церебральний параліч.

Детальніше…Додати коментар (0)