В Никополе открыли единственный в области доступный пляж для инвалидов

1 02 1 plyazh1 2. инвалидов

Наконец-то, у никопольчан с ограниченными возможностями появился свой пляж, о котором они так долго мечтали. При этом «проверку на прочность» он прошел неделю назад, когда произошло его официальное открытие в присутствии представителей власти.

Детальніше…Додати коментар (0)

Театральная лаборатория для особых людей!

1 01 1 c1-dsc 9291 2. особыми потребностями

Уникальный проект – Театральная лаборатория Виталия Люботы на АРТ-ПИКНИКЕ Славы Фроловой.

В процессе 4-хдневной работы участники лаборатории будут творить и импровизировать, выдумывать сценки и перевоплощаться, вдохновляться и играть!

Детальніше…Додати коментар (0)

Ученые научили парализованного человека управлять своей рукой силой мысли (ВИДЕО)

1 30 8 784083148074748451 2. мозга, рукой

Это первый случай, когда парализованный человек смог пошевелить своей рукой, используя для этого силу мысли и смелые технологии. Информация о невероятном достижении поступила лишь несколько дней спустя после того, как на Чемпионате Мира по футболу в Бразилии парализованная женщина в экзоскелете смогла ударить ногой по мячу. Судя по всему паралич, как неизлечимая болезнь, постепенно уходит…

Детальніше…Додати коментар (0)

Порошенко підписав закон про навчання дітей-інвалідів в загальноосвітніх школах

1 30 7 8-a9df-e419e32458b5 1. навчання

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1324 “Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання”. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Детальніше…Додати коментар (1)

У Секретаріаті Уповноваженого обговорили стан впровадження європейських стандартів при реалізації прав осіб з розладами психіки

1 30 6 TAB 5782 2. психічними розладами, інвалідів

26 червня 2014 року Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з Українським науково-дослідним інститутом соціальної i судової психiатрiї та наркології МОЗ України було проведено круглий стіл на тему: «Стан впровадження європейських стандартів при реалізації прав осіб з розладами психіки».

Детальніше…Додати коментар (0)

Киянин на візку судиться з недоступним рестораном у… недоступному суді

1 30 5 85a7b13-300 2. олександр стадніченко, пандус, інвалідністю, інвалідів

32-річний киянин Олександр Стадніченко, який пересувається на візку, подав позов до суду на недоступний ресторан “Italianna”. Звісно, недоступних ресторанів, кафе чи центрів дозвілля у Києві тьма-тьмуща. І Стадніченко подавав позов у суд не скільки саме проти цього ресторану.

Детальніше…Додати коментар (1)

Одесситы увековечили имя Почетного гражданина города Бориса Литвака

1 30 4 Litvak-3 2. борис литвак, детей-инвалидов, реабилитации

В ходе проведения ХХIV сессии Одесского городского совета VI созыва, которая состоялась 25 июня 2014 года, депутатами горсовета были приняты решения о присвоении имени Героя Украины и Почетного гражданина города Одессы Бориса Литвака.

Детальніше…Додати коментар (0)

Івано-Франківськ не пристосований до потреб інвалідів

1 30 3 invalid68086324164 2. інвалідів

На засіданні громадської ради, де розглядалися питання соціального захисту ветеранів та інвалідів області, обговорювали питання доступності Івано-Франківська для людей з обмеженими можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Добрий лікар Джоні допомагає маленьким бердичівлянам

1 30 2 sobakagol1 2. реабілітації

Не так давно словниковий запас вітчизняних реабілітологів і лікарів поповнився новим терміном, а саме «каністерапія». Таке незвичне для нашого слуху і вимови поєднання літер та звуків виникло завдяки двом іноземним мовам: «каніс» на латині означає собака, а «терапія» грецькою – лікування.

Детальніше…Додати коментар (0)