Оксана Янішевська: В питанні інклюзивної освіти починаємо все з початку

1 24 1 image 2. особливими потребами

22 липня заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська разом з батьками дітей з особливими потребами та представниками структурних підрозділів облдержадміністрації відвідали школу-інтернат №3 та спеціалізовану школу «Академія дитячої творчості». Візитери проаналізували наскільки ці навчальні заклади готові 1 вересня приймати на навчання дітей з особливими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як раніше розпізнати аутизм? (ВІДЕО)

1 23 6 85214 1. аутизм

Вчені вважають, що аутизм та таке хронічне захворювання, як синдром дефіциту уваги ADHD можна діагностувати не раніше, аніж дитині виповниться 2 роки, коли вона почне рухатися.

Але нещодавно дослідники з лондонського університету Біркбек розробили діагностичний тест для немовлят від 6 до 10 місяців. За допомогою тесту можна безпосередньо вивчати…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Україні не будуть саджати за грати за дискримінацію інвалідів, доки цим не займуться самі інваліди

1 23 5 in-text-DSC 3463 2. інвалідністю, інвалідів

Місяць тому, 18-го червня Президент України Петро Порошенко підписав закон про введення кримінальної відповідальності за обмеження прав людей з інвалідністю. І якщо зважати, що рівність людей полягає у тому, щоб до кожного ставитись особливо, то Генеральна Асамблея ООН ще у грудні 2006 року прийняла Конвенцію про права інвалідів, яка передбачає основні стандарти забезпечення та захисту прав людей з інвалідністю.

Детальніше…Додати коментар (0)

Впровадження інклюзивної освіти в центрі уваги обласної влади

1 23 4 image 2. особливими потребами, інклюзивної освіти

Питання інклюзивної освіти обговорили 15 липня заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська з батьками дітей з особливими потребами та представниками громадських організацій.

Детальніше…Додати коментар (0)

Щоб розуміти гамірливий світ

1 14 1 detsad. дітей

Сповнилося 55 років першому в Україні спеціалізованому закладу для дітей із вадами слуху.

Одеський дитячий садочок №113, що по вулиці Космонавтів, 5а, — заклад унікальний, адже він для особливих дітей нашого міста. Тут не менш галасно, ніж в інших садочках, але, може, навіть більш яскраво, ніж деінде.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Дніпродзержинську виконуються заходи міської програми зі створення сприятливого життєвого середовища для інвалідів

1 25 2 1358839698 pandus. інвалідів

У Дніпродзержинську виконуються заходи міської програми щодо створення сприятливого життєвого середовища та доступу до об’єктів соціальної інфраструктури для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2014-2025 роки. Про це повідомили в управлінні містобудування та архітектури міської ради.

Детальніше…Додати коментар (0)