Перевізникам наказали до осені придбати автобуси, пристосовані для інвалідів

1 25 1 20140723191931 2. інвалідів

Голова конкурсного комітету на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Львівської облдержадміністрації Олег Лазар 23 липня під час засідання зобов’язав усіх перевізників області забезпечити на своїх маршрутах низькопідлогові автобуси, якими зможуть користування люди із обмеженими фізичними можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Ключевой причиной ДЦП оказалась генетическая предрасположенность

1 24 6 pic 2. дцп

Специалисты по педиатрии и неврологии из Бергенского университета (Норвегия) в ходе первого в своем роде столь масштабного исследования выявили значительный генетический компонент в комплексе причин, лежащих в основе развития детского церебрального паралича (ДЦП). Так, при наличии в семье ребенка с ДЦП риск рождения еще одного с таким нарушением возрастает девятикратно.

Детальніше…Додати коментар (0)

Рада забезпечила засобами реабілітації учасників АТО

1 19 6 1401784669 vr. реабілітації

Народні депутати України підтримали за основу та в цілому законопроект № 4331а “Про внесення змін до статті 4 закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні” щодо забезпечення виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації учасників антитерористичної операції, які постраждали під час її проведення”. За відповідне рішення проголосували 277 нардепів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Валерія Лутковська: «Надважливим є забезпечення фізичної реабілітації учасників АТО»

1 16 4 41878 3. реабілітації, інвалідів

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Пітера Маурера щодо організації фізичної реабілітації осіб, які брали участь в АТО чи постраждали внаслідок бойових дій на Сході.

Детальніше…Додати коментар (0)

Олег Сиротюк: «У Тернополі вдалося освоїти європейські технології у сфері виготовлення протезів, яких немає в Україні»

1 24 3 s3 1 2. протезів

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк 22 липня ознайомився з роботою Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Заклад виконує важливу соціальну місію – обслуговує понад 20 тисяч людей не лише з Тернопільської, а й з інших областей України. Торік за протезними виробами звернулося понад 500 дітей-інвалідів, цьогоріч – майже 400.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інвалідам замість якісних засобів реабілітації видають непотріб

1 23 6 1259852835136180b 2. реабілітації, інвалідів

Останнім часом, особливо коли наша держава 2009 року ратифікувала Конвенцію ООН про права інвалідів, стартувало безліч соціальних програм, спрямованих на поліпшення й полегшення життя людей з особливими потребами. Та чи всі вони насправді відповідають потребам й інтересам інвалідів? Спинюся на одній з них.

Детальніше…Додати коментар (0)