Ми не склали руки, бо маємо крила!

1 30 IMG 0224 2. театру

Ми не такі, як усі, бо маємо величезну силу волі та жагу життя, вміємо посміхатись, коли боляче, вміємо радіти, коли сльози на очах. Ми маємо вади здоров’я кожен свої – хто з дитинства, хто захворів вже дорослим. Але це не стало поштовхом скласти руки, бо в нас виросли крила, які дають сили на безмежні фантазії та досягнення.

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди з особливими потребами та бійці з АТО вийшли на «Марш миру» в Києві (ВІДЕО)

1 29 8 712595. поранення

Понад дві тисячі активістів – люди з особливими потребами, представники громадських організацій з усіх регіонів України, члени паралімпійської та дефлімпійської збірних України, а також бійці з АТО – вийшли в суботу на марш «За мир!» у Києві.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Києві 2 жовтня протестуватимуть інваліди-регресники

1 29 7 img 2936. україни

2 жовтня близько 200 інвалідів-регресників з міста Павлоград їдуть до Києва – відстоювати свої права. До них приєднаються шахтарі-регресники з інших міст. Про це йдеться на офіційному сайті Обласного об’єднання Незалежної профспілки гірників України Західного Донбасу.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Прятался в гараже у соседа, а по ночам падал на пол и накрывался матрасом» – история парня-колясочника, эвакуированного из Кировского

1 29 6 972 0 orig 2. города

Сергей, 31-летний мужчина из города Кировское Донецкой области, уже 9 лет прикован к инвалидной коляске. В 2005 году, в возрасте 22 лет, когда он работал на скипах шахты «Донецкая» в Торезе, случился несчастный случай. Сергей получил тяжелейшую производственную травму, его позвоночник был сломан в двух местах и раздавлена грудная клетка. В критическом состоянии парня доставили в больницу, провели несколько операций.

Детальніше…Додати коментар (0)

Правительственный контактный центр: правила прохождения медико-социальной экспертизы требуют совершенствования

1 11 5 spravki-354. мсэк, інвалідності

Предоставление медико-социальной экспертной и реабилитационной помощи населению Украины имеет недостатки и нуждается в дальнейшем реформировании, это признано на государственном уровне. В соответствии с Конституцией и законами Украины государство гарантирует инвалидам надлежащую социальную защиту и обеспечение реализации их неотъемлемых прав.

Детальніше…Додати коментар (0)

Найвагоміші проблеми людей з вадами слуху в Україні

1 29 4 Спікери 1 2. глухих, жестової мови, порушенням слуху, інвалідів

Україна ратифікувала Конвенцію ООН «про права інвалідів», згідно з нормами якої взяла на себе зобов’язання створити для осіб з особливими потребами комфортне середовище для їх проживання, професійної, громадської, культурно-спортивної та навчальної діяльності. Проте з 2009 року і на сьогоднішній день програма забезпечення подібної безбар’єрності є суто декларативною.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сліпі бачать те, чого не помічають зрячі

1 29 3 IMG 0907 2. инвалид, незрячих

Петро Поліщук свого часу заснував і очолив обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації для людей з вадами зору «Генерація успішної дії». Паралельно працює інструктором інтернет-центру «Окуляр» Рівненської обласної бібліотеки. Це притому, що він – інвалід першої групи з дитинства. А його дружина, яка втратила зір у молодості, активно допомагає чоловікові в громадській роботі.

Детальніше…Додати коментар (0)

Волинь стала доступнішою для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 29 2 26753 2. доступності, маломобільних

На Волині представили карту доступних об’єктів для маломобільних категорій населення. Презентація відбулась у конференц-залі готелю «Колобок», що у селі Маяки Луцького району, в рамках семінару, присвяченому завершенню реалізації проекту «Реабілітація маломобільних людей з інвалідністю Волинської області».

Детальніше…Додати коментар (0)