Вони – незрячі, які бачать краще за нас

1 03 6 001344 2. неповносправних, особливими потребами, інвалідністю

Сьогодні в Україні живе понад 2,5 мільйони неповносправних людей. Майже 170 тисяч з них проживає на Львівщині.

Дуже часто люди з особливими потребами взагалі не виходять на вулицю – вони здебільшого проводять життя у чотирьох стінах. Львів’янка Юлія Грет, яка повністю втратила зір у підлітковому віці, каже, що на це є багато причин: «Люди зневірилися.

Детальніше…Додати коментар (0)

Винницкий опыт интеграции детей с аутизмом

1 03 5 Фото Интеграция-Винница 2. аутизмом, интеграции

Сегодня специалисты в Виннице активно работают над вопросами инклюзии, понимая ее важность. Но существенных успехов сумели добиться больше в системе интеграции. О проблемах и достижениях в области образования особенных детей региона, в том числе с диагнозом «аутизм», нам рассказала Инна Сметанюк, методист по практической психологии и социальной работе Департамента образования Винницкого городского совета.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Волонтерство – это вид деятельности, которым я занимаюсь от чистого сердца»

1 03 Аня волонтер 2. аутизмом

Анна Казиева – студентка Педагогического университета имени М. П. Драгоманова и волонтер. Однажды она поняла, что работать с детьми и помогать им – это ее призвание. С тех пор Анна уверенно следует этому курсу. Потому, придя в прошлом году волонтером в школу-сад для детей с аутизмом «Дитина з майбутнім», девушка настолько прониклась судьбами особенных ребят, что снова вернулась сюда.

Детальніше…Додати коментар (0)

Щоденник пам’яті наосліп

1 03 3 nezria4i 2. вадами зору, незрячих

У Львові презентували перший адаптований для незрячих повнометражний фільм.

Майже півсотні людей із вадами зору минулої п’ятниці зібрались у конференц-залі Львівського міського центру реабілітації, щоб подивитись зворушливе, романтичне, сповнене емоцій кіно про кохання.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Рівному зберуть вчителів, які мають обмежені фізичні можливості

1 03 2 20141001170354 1 2. вчителів

У приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (3 поверх, відділ обслуговування користувачів документами з мистецтва) відбудеться зустріч вчителів, що мають обмежені фізичні можливості, присвячена Дню учителя.

Детальніше…Додати коментар (0)