Як у Бельгії створюють робочі місця для інвалідів (ВІДЕО)

1 08 8 1425122 2. інвалідів

На перший погляд це бельгійське підприємство не відрізняється від інших.

Однак його унікальність у тому, що майже всі його співробітники є інвалідами різного ступеня. 3 грудня, у Міжнародний день інвалідів, у світі багато говорять про працевлаштування таких людей. У Бельгії інвалідів наймають 122 компанії.

Детальніше…Додати коментар (0)

Жити, а не виживати

1 08 7 2434. особливими фізичними потребами, реабілітації, інвалідність

Чи легко в Україні людині з особливими фізичними потребами почувати себе повноцінним членом суспільства? Питання швидше риторичне. Ми вкрай рідко зустрічаємо людей з інвалідністю у громадському транспорті, магазинах та на вулиці. І не тому, що людей з особливими фізичними потребами так мало. За статистикою, в Україні їх проживає майже три мільйона.

Детальніше…Додати коментар (0)

Судьи объяснили причины проблемного доступа инвалидов в помещения судов

1 08 6 invalid 250. пандусов

На заседании Совета судей Украины 4 декабря были обсуждены вопросы доступа к правосудию людей с ограниченными физическими возможностями.

Как сообщили участники заседания, обеспечение доступа к помещениям судов маломобильными группами населения, в том числе инвалидами всех категорий, и создание для них…

Детальніше…Додати коментар (0)

Які можливості та перспективи є для інвалідів в Ужгороді

1 08 5 8541241 1 2. інвалідів

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, присвячене вирішенню проблем інвалідів в Ужгороді. Прес-конференцію приурочено до Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня.

Детальніше…Додати коментар (0)

Польські педагоги відвідали Харківський навчально-виховний комплекс ім. В.Г.Короленка

1 08 4 24291 2. закладу

З 2 по 5 грудня до Міжнародного дня інвалідів на базі Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім. В.Г.Короленка відбулася зустріч з вчителями Познанської спеціальної школи для сліпих дітей (сел. Овінська, Республіка Польща) та Міжнародного благодійного фонду «АріАрі» (Республіка Польща).

Детальніше…Додати коментар (0)

Через неправильні діагнози діти-аутисти з Тернопільщини не отримують належного лікування

1 08 3 autyzm 2. аутистів, реабілітації

За статистикою, 1 із 88 дітей у світі має розлад аутистичного спектру. За останніх десять років число аутистів збільшилося майже в триста разів. Аутизм – це не хвороба, а саме розлад внаслідок порушення розвитку головного мозку. Особливість аутистичного стану в тому, що людина живе у своєму світі, її потрібно з раннього дитинства навчити, як допомагати собі виживати у суспільстві і спілкуватися з іншими людьми.

Детальніше…Додати коментар (0)

Дети-загадки, или Как найти свое призвание

1 08 2 Катя-Колесник 2 2. аутизмом

Катя Колесник верит в неслучайные случайности. В школе она даже не думала, что свяжет свою жизнь не просто с детьми, а с очень необычными малышами. И сейчас, уже год проработав в школе-саде для детей с аутизмом «Дитина з майбутнім», Катя поняла: она нашла свое призвание.

Детальніше…Додати коментар (0)

Украинская команда завоевала Кубок европейских чемпионов

1 08 1 342483 2. команда

В Стамбуле прошли соревнования за 6-й Кубок европейских чемпионов по баскетболу среди спортсменов с нарушением слуха. В этом турнире принимали участие 12 команд из Турции, Литвы, Польши, Греции, Италии, Англии, Словении, России, Латвии, Франции и Украины.

Детальніше…Додати коментар (0)