На Тернопільщині закривають підприємство, яке виготовляло протези

1 16 6 108008-23 2. інвалідів

Кабмін та Міністерство соціальної політики вирішили закрити одне із 11 підприємств в Україні, що спеціалізується на виготовленні протезів.

Тернопільське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство обслуговує понад 20 тисяч інвалідів не лише з Тернопільської, а й з інших областей України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Отець Роман Мануляк: Я відчув, що вони бачать моїми очами

1 09 5 DSC01037 1 2. вадами здоров’я, незрячих

Люди з фізичними вадами та проблемами нерідко більше за інших потребують духовної та соціальної допомоги. Про свою роботу з незрячими та її особливості розповів протоієрей Роман Мануляк, духовний наставник та голова паломницького центру «Покров», настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці УПЦ КП у селі Чишки (Пустомитівський район, Львівщина).

Детальніше…Додати коментар (0)

У Новий рік з новими можливостями успішно крокує Кролевецьке навчально-виробниче підприємство Українського товариства сліпих

1 09 4 1 1 2. утос

У Кролевецькому навчально-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих відбулися урочисті заходи, на яких керівник підприємства Віталій Холодьон повідомив про новий етап в розвитку.

Детальніше…Додати коментар (0)

Час змінювати підходи і моделі

1 09 3 pic10 1. инвалид, особливими потребами

З березня 2010 року в Україні набрала чинності Конвенція ООН про права інвалідів. Вона стала першим юридичним документом для всебічного захисту прав осіб з особливими потребами. У ній по пунктах перелічено всі права, які законодавець дає людям з обмеженими можливостями. Виконання Конвенції має контролюватися як на національному, так і міжнародному рівнях.

Детальніше…Додати коментар (0)

Відкриття закладу для дітей-інвалідів

1 09 2 P1180669 2. дітей

3 грудня в Овручі відбулося відкриття Відділення денного догляду для дітей-інвалідів. Ідея створення такого закладу виникла не з проста, адже, на превеликий жаль, таких дітей, що потребують особливого догляду та уваги, щороку більшає. В районі на обліку перебуває понад 260 дітлахів, що мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

Детальніше…Додати коментар (0)

Взгляд через объектив: в Одессе прошел очень необычный турнир

1 09 1 bil 2 2. турнир

6 декабря 2014 года в Одессе, при поддержке Одесского Областного совета и Федерации бильярдного спорта Украины, в Одессе состоялся VI международный турнир «Золотой Кий» среди людей с особенными возможностями.

Детальніше…Додати коментар (0)