Підписано Меморандум взаємодії, партнерства, співробітництва щодо прав людей з інвалідністю в Україні

1 11 6 r-002 1 2. інвалідністю, інвалідів

9 грудня 2014 року у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини відбувся круглий стіл «Взаємодія, партнерство, співробітництво щодо прав інвалідів в Україні, та євроінтеграції людей з інвалідністю». Захід відбувся за ініціативою громадської організації «Всеукраїнський Парламент працездатних інвалідів».

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи завинили його батьки, що він народився незрячим?- Це сталося аби на ньому показалася Божа слава (ВІДЕО)

1 11 4 854124. блогу

Відеоблог з Блаженнішим Любомиром (Гузарем), в якому говоримо про людей з вадами зору. Зокрема у першій частині блогу, Блаженніший Любомир дасть відповідь на такі запитання: як про незрячість говориться в Євангеліє і які кроки робить церква в теперішньому часі в соціальному служінні незрячим?

Детальніше…Додати коментар (0)

Незрячість може бути свого роду благословенням для людини, збагаченням духовного життя (ВІДЕО)

1 11 4 854124. життя

У другій частині відеоблогу з Блаженнішим Любомиром (Гузарем) говоримо про незрячих. Зокрема Блаженніший відповідає на такі питання: втрата зору – це кара чи можливість відкрити в собі щось нове та як людині незрячій не опускати руки і позбутися стереотипу, що вона інвалід і життя для неї закінчилось?

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди з особливими потребами: Нові виклики сьогодення

1 11 3 in-text-disability-symbols 2. особливими потребами

До Міжнародного Дня захисту інвалідів у Кіровоградському інституті розвитку людини «Україна» пройшов круглий стіл на тему: «Люди з особливими потребами: їх права та можливості реалізації». Матеріали для виступів готували як викладачі, так і студенти факультету правознавства та здоров’я людини. Тому можливо було проаналізувати як на практиці реалізуються гарантовані Конституцією права людини з особливими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)

“Мені плювати на всіх – паркуюсь де хочу!” (ВІДЕО)

1 10 2 74738 1. паркування

Наліпку з таким змістом на своєму авто від нині може побачити кожен безвідповідальний водій Ужгорода. Таким чином громадські активісти борються з порушниками, які займають місця для паркування інвалідів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Полтавське «Сузір’я мрій» доповнили кіровоградці

1 11 1 in-text-getImage 13 2. сузір’я мрій

Нині актуально говорити про єднання різних регіонів України. Напевно, тому так важливо було об’єднати і людей із особливими потребами із різних областей. Здійснити це вдалося голові Полтавського обласного осередку Союзу організацій інвалідів України Сергію Чумаку, адже він скликав творчих друзів по інвалідному руху на фестиваль «Сузір’я мрій».

Детальніше…Додати коментар (0)