Сьогодні у Львові розпочинаються перші в Україні курси з аудіодискрипції динамічних візуальних творів для незрячих глядачів

1 09 9 eyes 11 o6oi ru. аудіодискрипції, незрячих

З 9 лютого 2015 року у Львові розпочинаються перші в Україні навчальні курси з аудіодискрипції динамічних візуальних творів для незрячих глядачів. Акторів, які представлятимуть всі театри міста й області, навчатимуть майстерності коментувати вистави, кінофільми, мультиплікаційні фільми. Курси триватимуть до 20 лютого 2015 року на базі Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами…

Детальніше…Додати коментар (0)

Представники Мінсоцполітики спільно з громадськими організаціями обговорили реформу соцсфери щодо захисту інвалідів

1 09 8 PM91image002 1 2. інвалідів

5 лютого 2015 року відбулася зустріч Міністра соціальної політики Павла Розенка з членами Громадської ради при Мінсоцполітики, які представляють громадські організації інвалідів та ветеранів, а також з представниками інших громадських організацій.

Детальніше…Додати коментар (0)

Впервые в Украине стартовал волонтерский проект для помощи семьям, воспитывающим детей с аутизмом, – «Бифрендер»

1 09 7 volunteerbefriender 2. бифрендер, аутизмом

29 января впервые в Украине стартовал проект подготовки волонтеров «Бифрендер», цель которого – обучение волонтеров коммуникации с семьями, воспитывающими детей с аутизмом. На последнем этапе программы волонтеры будут направлены в семьи для предоставления бесплатной социальной помощи семьям с детьми с особыми потребностями, в частности с аутизмом, которые находятся в сложной жизненной ситуации.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Одессу приехали переселенцы-инвалиды, живущие в зоне боевых действий (ВИДЕО)

1 09 6 435895. переселенцы-инвалиды

Спасенные из огня. 6 февраля в Одессу приехали переселенцы-инвалиды из зоны АТО. Вывезти людей с особыми потребностями из городов, охваченных боевыми действиями, смогли волонтеры. В Одессе их встретили активисты Всеукраинского общественного объединения «Украинская ассоциация прав инвалидов».

Детальніше…Додати коментар (0)

Одесская область: Обеспечиваться жильём будут только инвалиды-переселенцы

1 09 5 1423149629 e2315e240a230a3620b6d7fa8fc 2. андрей яцеленко

Об этом в ходе пресс-конференции сообщил и.о. начальника управления по делам семьи и молодёжи Одесской ОГА Андрей Яцеленко.

Особое внимание, по словам Андрея Яцеленко, уделяется состоянию инвалидов, прибывших из других регионов Украины. Так, медики регулярно выезжают в санатории и пансионаты…

Детальніше…Додати коментар (0)

Волинянин – колишній солдат, інвалід – хоче бути корисним армії

1 09 4 578412 2. руслан корець

«Народ! До нас у військкомат завітав оцей чоловік. Помітно, що йому важко: ледь ходить, майже не говорить, вже 4 роки живе в геріатричному пансіонаті. Але він – мужній герой! При першій зустрічі простягнув старенький військовий квиток ще радянського зразку, із зіркою. Каже: Я служив. Солдат.

Детальніше…Додати коментар (0)

На факультеті соціальної педагогіки ЗНУ опановують досвід інклюзивної освіти

1 09 3 IMG 0745 1 2. аутизмом, інклюзивної освіти

Днями на факультеті соціальної педагогіки та психології Запорізького національного університету відбувся вебінар з теми інклюзивної освіти. Організатором заходу виступили представники Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України та Міністерство освіти і науки України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Необхідні структурні реформи по забезпеченню життєдіяльності людей з особливими потребами

1 27 4 e9c7514aeba36f94a28e9bf2be161. особливими потребами, реабілітації, інвалідів

Сьогодні в нашій багатомільйонній столиці проживає велика соціальна група людей з особливими потребами, тобто тих, яких ми привикли називати інвалідами. Це частина жителів нашого міста, більшість з яких тут народились, виросли, отримали освіту, розпочавши свій трудовий шлях.

Детальніше…Додати коментар (0)

Цим дітям не стати такими, як інші – їх треба просто зрозуміти. «Насінню Надії» виповнилося 5 років

1 09 1 25190.full 2. насіння надії

Бердичів. Їм навряд чи стати такими, як решта суспільства – вони по-іншому мислять, по-іншому говорять, часто вони просто живуть в іншому вимірі. Та їхні серця б’ються так само гаряче, як і у всіх людей, всередині них так само теплиться душа і так само пульсує бажання жити. Що просять вони від решти? Та, власне, нічого з того, чим би не наділила кожного природа – розуміння, милосердя, людяності, уваги.

Детальніше…Додати коментар (0)