В США представили аналог внутримозгового дисплея из «Терминатора»

1 25 6 pic d21001ecee344b14adf06d87cacf9a77 2. мозга

Американские военные предложили проект кортикального модема, который подключается непосредственно к зрительной коре головного мозга. Такое устройство даст зрение слепым и позволит создать встроенный дисплей, выдающий информацию непосредственно в мозг человеку, — аналогичной способностью обладал герой фильма «Терминатор».

Детальніше…Додати коментар (0)

Триває Благодійна програма НАІУ «Рятуймо разом!»

1 25 5 127541. наіу, рятуймо разом, інвалідністю

Враховуючи ситуацію, яка склалася на Сході України, в Донецькій та Луганській областях, де проходять бойові дії, багато людей змушені залишити свої домівки і виїхати з даних регіонів, в надії зберегти своє життя та життя своїх рідних.

Детальніше…Додати коментар (0)

Волонтерка Ліза з ДЦП пройшла шлях від Євромайдану до організації хостелу для поранених (ВІДЕО)

1 25 4 723951. дцп

Її ім’я стало синонімом Євромайдану. Історія дівчини з ДЦП, яка приїхала з Дружківки, що на Донеччині, і попри обмежені можливості самовіддано працювала на майданівській кухні, вразила всю Україну. На честь Лізи Шапошник назвали загін кухарів-волонтерів. А коли почалася війна, Ліза добровільно пішла на фронт. А тепер організовує хостел для реабілітації поранених на Тернопільщині.

Детальніше…Додати коментар (0)

Проблеми інвалідів вирішувати спільно

1 25 3 40614 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

В Балтському районному центрі зайнятості відбулась нарада «Працевлаштування інвалідів: проблеми та шляхи вирішення». В роботі наради взяли участь представники управління соціального захисту населення, підприємства «Райдуга» Балтської районної спілки інвалідів та роботодавці.

Детальніше…Додати коментар (0)

Комітет, що працює над забезпеченням доступності інвалідів до об’єктів інфраструктури Полтавщини, підбив підсумки роботи

1 25 2 IMG 2160 2. доступності, інвалідів

У Полтаві відбулось засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур.

Зокрема на засіданні підсумували роботу комітету за минулий рік та визначилися з планами на майбутнє.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кременчужани перемогли у змаганнях з плавання серед спортсменів з обмеженими можливостями з різних міст України

1 25 1 142469053156 2. спорту

На спортивній базі водноспортивного комплексу «Нептун» КНУ ім. Остроградського відбулись змагання з плавання серед спортсменів з обмеженими можливостями. Захід організовано комітетом з фізичної культури і спорту Крюківської районної ради та відділом з питань фізичної культури і спорту міськвиконкому.

Детальніше…Додати коментар (0)