7 останніх хвилин життя без препаратів для згортання крові. Прес-конференція (ФОТО)

1 22 1 IMG 0957 2. гемофілією

17 квітня 2015 року, у місті Києві відбулася прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з гемофілією. Прес-конференція тривала лише 7 хвилин, адже саме за такий час дитина з гемофілією може померти від втрати крові за відсутності препаратів для її згортання. У конференції взяли участь Ніна Астафорова-Яценко, представник БФ «Діти з гемофілією» та мама дитини з гемофілією. Нона, 6-річна дівчинка, хвора на гемофілію.

Детальніше…Додати коментар (0)

“Одноразові солдати”: поранені бійці АТО приречені лишитися інвалідами, бо немає реабілітації (ВІДЕО)

1 21 6 384676488 2. реабілітації

За рік війни на Донбасі – шість із половиною тисяч поранених, скалічених українських солдатів. І багато хто приречений лишитися інвалідом просто через те, що в Україні досі не існує такого поняття, як реабілітація.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Житомирщині водій маршрутки відмовив у пільговому проїзді інвалідам-учасникам АТО (ВІДЕО)

1 21 5 2871425 2. инвалид

На Житомирщині перевізники відмовили у пільговому проїзді військовим, учасникам бойових дій ще й з інвалідністю, які їхали до реабілітаційного центру в Київ.

Володимир Господинчик – капітан Збройних сил України, інвалід другої групи та учасник бойових дій. Торік його тяжко поранили під час штурму Савур-Могили, що на Донеччині.

Детальніше…Додати коментар (1)

Подолали звуковий бар’єр

1 21 4 26100 2. вадами слуху

На вокзалі станції Харків-Пасажирський Південної залізниці вдалося максимально спростити труднощі спілкування квиткових касирів з пасажирами із вадами слуху.

Задля цього поряд з віконечком каси, яка обслуговує інвалідів, встановили монітор-дублер, на площині якого зримо відображається інформація, якою оперує квитковий касир…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Запорожье обсудили возможности эффективного трудоустройства людей с ограниченными возможностями

1 21 3 P4171570 2. инвалидов, ограниченными возможностями

Возможности есть всегда, главное – их увидеть либо хотя бы попытаться о них узнать. Это подтвердили и во время круглого стола «Новые условия – новые возможности», организованного 17 апреля Благотворительным фондом «Еврейский общинный центр «Мазаль Тов». Акцент делали на возможностях, которые есть у людей с инвалидностью, – обучаться, трудоустроиться, реализовать себя.

Детальніше…Додати коментар (0)

Почему в Харькове закрывают глаза на проблемы инвалидов? (ВИДЕО)

1 08 6 invalid 250. инвалидов

Инвалид-колясочник, выезжая из квартиры, вряд ли сможет спуститься на лифте и попасть на улицу без посторонней помощи. Тротуары все в ямах, высокие бордюры, отсутствие съездов, парапеты вдоль дорог и ступени – вообще непреодолимое препятствие для таких людей. Пандусами в метро можно пользоваться только с риском для жизни. Почему?

Детальніше…Додати коментар (0)