Как люди с РАС воспринимают идиомы и другие обороты речи

1 04 6 Идиомы 2. аутизмом, идиомы

Как дети и подростки с РАС понимают идиомы и другие обороты речи? Проект Европейского Союза стоимостью 4,15 млн евро, который реализовывается в Норвежском университете науки и технологий (НУНТ), исследует связи между речью и ее восприятием людьми с аутизмом. Объектами исследования являются 74 участника с высокофункциональным аутизмом (дети и молодые люди), а также 71 – с обычным уровнем развития.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інформація щодо соціального захисту інвалідів

1 04 5 300 400 271061001441255153 2. інвалідів

У відповідності до положень ч.9 ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Постанови Кабінету Міністрів України № 70 від 31.07.2007 р. підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства громадських організацій інвалідів, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням…

Детальніше…Додати коментар (0)

Виборці з інвалідністю: форум-театр про «невидиму» дискримінацію

1 04 4 foto 2. інвалідністю

28-29 серпня в Києві у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка відбувся семінар з форум-театру для людей з інвалідністю на тему «Через діалог до рівності у виборчих правах».

Напередодні виборчої кампанії кандидатів до місцевої влади, яка офіційно розпочнеться 5 вересня, гостро постає питання “Як забезпечити належні умови для безперешкодної участі…

Детальніше…Додати коментар (0)

З початку 2015 року спеціалізованими вагонами Укрзалізниці скористалися понад 1,3 тис. інвалідів-візочників

1 04 000624 381618. інвалідів

Ці вагони обладнано гідравлічними підіймачами для інвалідних візків, розширеними дверними проходами, тамбурами і спеціальними туалетами. Для забезпечення максимально комфортних умов проїзду інвалідів-візочників нижня полиця у спеціалізованих купе має кілька фіксованих положень.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Прилуках запрацював перший світлофор для незрячих

1 04 2 11236-m 2. вадами зору

Чомусь у нашому суспільстві, як це не прикро, інваліди приречені на напівжиття. Ареал їхнього існування обмежується власною квартирою чи будинком, а також приміщенням, де вони можуть зібратися разом. Однак і тут є проблеми. До прикладу, людям із вадами зору дістатися до місця зустрічі – ще та пригода. Їм потрібно пройти тротуарами із, м’яко кажучи, неідеальним асфальтовим покриттям.

Детальніше…Додати коментар (0)