«Наша задача – всемирная сеть, которая будет представлять интересы людей с аутизмом», – Сергиенко

1 11 6 789218354 2. anca, аутизмом

Недавно завершился шестой фестиваль ANCA, организованный людьми с аутизмом для людей с аутизмом, в Ванкувере, Канада. Инна Сергиенко, основатель фонда «Дитина з майбутнім», которая представляла на Фестивале Украину получила почетное звание Посла организации. О том, какие обязанности и возможности влечет за собою это звание, и какие впечатления от фестиваля, читайте в интервью с Инной.

Детальніше…Додати коментар (0)

Професор Андрій Вовканич: «Недбале ставлення до людей з обмеженими можливостями – це спадок Радянського Союзу»

1 11 5 dsc 6998 1 2. реабілітаційної медицини, реабілітації

В Україні система реабілітаційної медицини почала розвиватися лише після розпаду Радянського Союзу, у якому до людей з каліцтвами і пораненнями ставилися як до неповноцінних громадян і вивозили до Сибіру.

Детальніше…Додати коментар (1)

Представниця ВООЗ в УКУ: «Проблема інвалідності більше пов’язана із ставленням до людей з обмеженими можливостями аніж з медициною»

1 11 4 alx8226 1 2. обмеженими можливостями, реабілітаційної медицини

На міжнародній конференції з реабілітаційної медицини в Українському католицькому університеті представниця Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Галина Радиш розповіла про західні стандарти щодо системи реабілітаційної медицини і спонукала учасників заходу порівняти їх із українською політикою у цій сфері.

Детальніше…Додати коментар (0)

Соціальний захист та громадянські права незрячих в Україні та в світі (ВІДЕО)

1 11 3 1447152438-4797 2. незрячих, інвалідів

За останні роки внаслідок подій в Україні втратили зір 763 особи.

Таку статистику озвучив голова “Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”” Володимир Петровський на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій Міжнародному дню незрячих.

Детальніше…Додати коментар (0)

Юну ужгородку на ноги поставив спорт (ВІДЕО)

1 11 2 7148395428 2. пауерліфтингу

Ужгородка з особливими потребами Яна Чуван у свої 20 уже не уявляє життя без спорту. 4 роки тому дівчина почала займатися пауерліфтингом, наразі вона у цьому спорті досягає значних успіхів. У 2013 році дівчина стала Чемпіонкою України серед юніорів у Дніпропетровську. Однак, Яна каже, що головне її досягнення – не грамоти і кубки, а те, що завдяки пауерліфтингу вона почала краще ходити.

Детальніше…Додати коментар (0)

Паратхеквондо – спорт мужніх (ФОТО)

1 11 1 image-40 2. паратхеквондо, тхеквондо

7 листопада у Кіровограді відбувся Всеукраїнський чемпіонат з параолімпійського виду спорту – паратхеквондо. Здавалося б це різновид боротьби і як ним можуть займатись люди без кінцівок. Та тхеквондо має свою відмінну техніку. Так, основна увага приділяється саме удару ногою та вмінню це зробити у прижку. Цю техніку ми неодноразово бачили у фільмах за участю Чака Норріса.

Детальніше…Додати коментар (0)