Инклюзия в школах и другие особенности армянского образования для детей с особыми нуждами

1 12 6 Рыбченко 2. аутизмом, инклюзии, особыми потребностями

Армения – страна, где «инклюзия» – не пустое слово с громкими обещаниями. Здесь она неотъемлемая часть системы образования. Родители, которые воспитывают детей с аутизмом или с другими нарушениями, не ищут инклюзивную школу по всему родному городу или соседних городах страны, они могут отправить своего ребенка в то учебное учреждение, которое находится возле них.

Детальніше…Додати коментар (0)

Соціальний експеримент з моральними інвалідами завершено. Які висновки? (ВІДЕО)

1 12 5 screenshot 15645435243 2. інвалідів

Журналіст і телеведучий Костянтин Андріюк влаштував соціальний експеримент під назвою “Врятувати “інвалідів” України”. Під словом “інваліди” він має на увазі осіб, які паркуються на місцях для людей з реальними фізичними обмеженнями. І от, щоб привернути увагу до цієї проблеми, до цього невігластва, Костянтин протягом шести днів наклеював наклейки на автівки порушників. Наклейки зі знаком інвалідності.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кияни проводять флешмоб у ФБ на підтримку людей у інвалідних візках

1 12 4 1990-1u 1. флешмоб, інвалідних візках

У мережі Фейсбук розпочався флешмоб із закликом обладнати місця громадського користування в столиці і зробити їх доступними для людей з обмеженою мобільністю.

В столиці проживає більше 150 тисяч людей з інвалідністю, але ми не часто зустрічаємо їх на вулицях нашого міста, адже через недоступність місць громадського користування такі люди…

Детальніше…Додати коментар (0)

У Тернополі немає жодної спеціалізованої школи, де б могли навчатися незрячі діти

1 23 5 1111 2. незрячих

Головні проблеми освіти незрячих дітей – це література у зручних для користування форматах, а також озвучення книг та підручників для дітей, які не бачать. На науково-практичному семінарі під назвою “Організація інклюзивної освіти для незрячих дітей” виступили провідні спеціалісти не лише з України, а й зі Швеції. Вони ще раз нагадали, що питання освіти для сліпих людей потребують особливої уваги.

Детальніше…Додати коментар (0)

Луцьк – місто обмеженого доступу (ВІДЕО)

1 31 invalid68086324164. людей

Чи є Луцьк доступним містом для людей з особливими потребами – з дитячими візками і тих, хто не може самостійно пересуватися через проблеми зі здоров’ям? Про це «Громадське.Волинь» запитало у мешканців міста. На їхню думку, Луцьк не облаштований для людей з обмеженими можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Театр ім. Юрія Дрогобича розпочав сезон вистав доступних для людей з вадами зору

1 12 1 IMG 6825 1447167639 2. аудіодискрипції

Цього тижня Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича розпочав 76-й театральний сезон. Для своїх відвідувачів театр презентував зразу дві прем’єри: виставу “Примарне щастя” (“Закон”) Володимира Винниченка та музичну казку “Сміливець Іванко”.

Детальніше…Додати коментар (0)