Буковинка малює картини зубами, а на комп`ютері працює ногами

1 31 6 image1 1 2. оксана попадюк

У 29-річної Оксани Попадюк із села Виженка, що на Вижничиині, хворіє на дитячий церебральний параліч. Жінка не ходить і практично не рухає руками. Та попри це малює картини, тримаючи пензлик у зубах, пише вірші, працює на комп’ютері… ногами.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Тернополі відкрили центр фізичної реабілітації (ВІДЕО)

1 31 5 0b4386bf650e33255b3a9be57beb180c 2. реабілітації

Профіль діяльності центру – допомогти людям бути здоровими.

Масажист-реабілітолог Катерина Савчук розповіла про можливості, які надає реабілітаційний центр.

– Реабілітаційний центр має справу з хворими людьми із пост-захворюваннями. Ми займаємося реабілітацією.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як живеться дітям з інвалідністю в українських селах?

1 27 4 invalid 3. дитина

12-річний хлопчик із діагнозом гідроцефалія (захворювання головного мозку) Олексій Скоропадський на місяць отримує всього 380 гривень соціальних виплат як інвалід з дитинства.

Хлопчик не ходить і пересувається на інвалідному візку, а за свої юні роки Олексій пережив уже 7 операцій. Мешкає він у селі Здорівка, що на Васильківщині, а опікується ним 64-річна…

Детальніше…Додати коментар (1)

В Киеве появится карта доступности для людей с инвалидностью

1 27 1 173994 2. людей

Активисты намерены запустить он-лайн ресурс который покажет проблемы с безбарьерной средой в Киеве. Об этом рассказала представитель организации “Підмога.інфо” Виктория Онищенко.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Львові депутати пересіли у візочки для неповносправних

1 30 2 51123894522 2. доступності, неповносправних

29 грудня у Львові декілька депутатів і чиновників Львівської міської ради пересіли у візки для неповносправних та спробували подолати дорогу від Апеляційного суду Львівської області до Ратуші. Перед ними були поставлені кілька завдань: заїхати на Галицький ринок і спробувати там щось купити, переїхати через підземний перехід на площі Галицькій, зайти в Ощадбанк і отримати консультацію чи оплатити квитанцію, спробувати…

Детальніше…Додати коментар (0)

Знайшла себе на ринку праці

1 31 1 PM282image002 2. центру зайнятості

Кажуть, хто хоче працювати, той шукає можливості, а хто не хоче – знаходить причини. Ось так і в непростій ситуації безробіття: в одних населених пунктах господарювати залишилися діти та літні люди (працездатне населення подалося на заробітки), в інших – у кожній хаті повноцінна родина, і мають справу до душі, яка гарантує стабільні заробітки й родинний добробут.

Детальніше…Додати коментар (0)

Київ пристосований для людей на візках лише на 7% (ВІДЕО)

1 30 6 385166567 2. людей

Столиця все ще не пристосована для пересування людей з особливими потребами. Для таких людей Київ комфортний лише на 7 %, а в проекті бюджету на 2016 рік грошей на реконструкцію – не передбачено. Про це заявляють громадські активісти, які опікуються проблемами інвалідів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Власти Киева рассмотрят требование сделать город удобным для инвалидов

1 31 invalid68086324164. людей

Власти Киева рассмотрят петицию с требованием сделать город удобным и комфортным для передвижения людей на инвалидных колясках. Соответствующая петиция к Киевскому городскому совету набрала необходимые 10 тысяч подписей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Волинська єпархія Української Православної Церкви готує видання букварика для незрячих

1 30 4 braylya 1 2. незрячих, сліпих

П’ять років тому, 24 грудня 2010 року, у Києві в агентстві УНІАН відбулася презентація «Закону Божого» і молитвослова з правилом до причастя для незрячих людей, надрукованих шрифтом Брайля. Молитвослов Волинська єпархія видала ще у 2006 році, але на всеукраїнському рівні його презентували вперше. Перший тираж «Закону Божого» становив біля тисячі екземплярів і виданий українською мовою, молитвослов із правилом до причастя…

Детальніше…Додати коментар (0)

Право на освіту: як навчаються діти з особливими потребами (ВІДЕО)

1 30 2 54102107944 2. дітей

Навчатися у звичайній школі діткам із інвалідністю допомагає інклюзивна освіта. У черкаській спеціалізованій школі №3 інтегрований клас для дітей із ДЦП уперше з’явився у 2008 році. Однак якщо малеча із таким захворюванням може відвідувати школу, то у дітей, що пересуваються у візках, як правило, не має такої можливості. Попри наявність пандусів у більшості закладах освіти, такі дітки не можуть пересуватися усередині школи…

Детальніше…Додати коментар (0)

Сторінка 1 из 16
1 2 3 16