Взрослые с аутизмом получили возможность работать в «Аутизм Авеню»

1 13 6 121615autismave jg4 1 2. аутизм

В городе Уичито, в штате Канзас (США), открылся новый магазин под названием «Аутизм Авеню». Он дает шанс людям с аутизмом жить более самостоятельно.

Работающий в магазине персонал – это люди с РАС, а владельцы сотрудничают с Независимым центром проживания (Independent Living Center), который тренирует всех сотрудников.

Детальніше…Додати коментар (0)

Светлый огонь Александра Бойко

1 13 5 image003 1 2. коляску

Он пришёл в запорожский клуб «Равные возможности» одним из первых. Потом исчез на какое-то время. С ним созванивались. Приглашали на встречи. Он, вроде бы, не отказывался и даже хотел быть вместе с ребятами, но вот только мешала постоянная занятость. Тренировки, соревнования… Он ведь спортсмен, кандидат в мастера спорта по фехтованию.

Детальніше…Додати коментар (0)

Студия социализации «Дитина з майбутнім» празднует год своей работы

1 13 4 10 1 2. аутизмом, инвалидностью

Ровно год назад Студия социализации «Дитина з майбутнім» (Киев) открыла свои двери для детей с особенностями и их семей в рамках программы Национального музея Тараса Шевченко «Музей без барьеров: от теории к практике».

Детальніше…Додати коментар (0)

У Запорізькій області 2016 рік оголошено роком дітей з особливими потребами

1 28 7 1596325 1. особливими потребами, інклюзивного навчання

Пропозиція оголосити 2016 рік у Запорізькій області прозвучала і була підтримана під час засідання колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Для такого рішення є вагомі підстави.

В області проживає майже 6,5 тис. дітей з інвалідністю та особливими потребами, для яких працюють 16 спеціальних шкіл-інтернатів, у чотирьох загальноосвітніх навчальних закладах…

Детальніше…Додати коментар (0)

На Полтавщині вперше планують зробити доступними всі виборчі дільниці (ВІДЕО)

1 13 2 1473144581 2. доступності

До кінця лютого у рамках пілотного проекту на Полтавщині обстежать усі 1269 виборчих дільниць на предмет доступності для людей з особливими потребами, щоб вони були повноцінними учасниками виборчого процесу.

Детальніше…Додати коментар (0)

За останній місяць у Вінниці з’явилося ще сім світлофорів із звуковим супроводом

1 13 1 IMG 6358 2. людей

Наприкінці року у місті обладнали сім світлофорів звуковим супроводом. Їх обладнали на трьох перехрестях вздовж вулиці Київської, а також – на перетині Хмельницького шосе та вул. Д.Галицького (колишня 40-річчя Перемоги) та вулиць Брацлавської (колишня Островського) і Нансена. Це допомогло створити більш безпечні умови переходу цих ділянок для людей, які мають вади зору.

Детальніше…Додати коментар (0)