Голос Америки: Про інклюзивну освіту глухих (ВІДЕО)

1 24 5 onp200216a 2. глухих

М.Гонгадзе: В Україні за різними даними нараховується 120 тис. глухих. Більшість із них отримують середню освіту у спеціалізованих школах-інтернатах. Далі в доросле життя їм асимілюватись дуже складно, адже роками людей з вадами слуху чи мови вважали маже неповносправними. Останніми роками за допомогою західних грантів в Україні почали відновлювати навчання українською жестовою мовою.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Ужгороді поліція затримала медика, який вимагав гроші за інвалідність (ФОТО)

1 24 4 PM203image002 1 2. інвалідність

В обласному центрі Закарпаття на гарячому взяли головного лікаря. Той хотів 700 доларів неправомірної винагороди за довідку про інвалідність. Посадовцю загрожує від 8 до 12 років позбавленням волі.

Детальніше…Додати коментар (0)

До особливих діток і любов особлива

1 24 3 20160218114331 1 2. реабілітації

Поки Ангелінка і Даша безтурботно складають кольорові пазли, розмовляємо. Про них, їхніх друзів, і тих, кого довелося вчити найпростіших речей і хто тепер уміє жити, як усі. Чи майже так. Вони особливі. Тому у Центрі медико-соціальної реабілітації дітей із вадами розвитку, що діє при педіатричному відділенні ТМО Любомльського і Шацького р-нів, кожне їхнє слово таке вагоме.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Полтавщині створюють реєстр людей з особливими потребами, яким необхідне забезпечення дорого вартісними протезами

1 24 2 DSC 0058-1 2. особливими потребами, протези, інвалідів

Полтавці з особливими потребами, як діти, так і дорослі, мають право коштом державного, обласного чи місцевого бюджету отримати технічні засоби (зокрема, й дороговартісні), необхідні для лікування чи повсякденного життя.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Одещині Дунайська гідрометеорологічна обсерваторія працевлаштовує осіб з інвалідністю

1 24 1 54010 2. зайнятості

19 лютого у місті Ізмаїл Одеської області служба зайнятості організувала для безробітних, що мають інвалідність, презентацію Дунайської гідрометеорологічної обсерваторії.

«Дунайська гідрометеорологічна обсерваторія займається науково-дослідницькими роботами – надає гідрологічне прогнозування судохідної частини річки Дунай для 16 пунктів від м. Кінштока…

Детальніше…Додати коментар (0)