Всі освітні права дитини з аутизмом – в дорожній карті

1 01 10 IMG 2097 2. аутизмом, інклюзивного навчання

До Дня поширення інформації про аутизм громадські організації спільно з Міністерством освіти і науки України підготували для батьків особливих дітей дорожню карту, яка детально роз’яснює, як потрапити до садочка чи школи. Карта має покрокову інструкцію та озброює батьків правами, які вони мають на сьогодні на шляху до інклюзивної освіти своєї дитини.

Детальніше…Додати коментар (0)

Підопічні ВБО «ВО «Крила» вивели українських футболістів збірної на поле

1 01 9 49358425758 2. можливість

28 березня на матч Україна – Уельс підопічні ВБО «ВО «Крила» вивели українських футболістів збірної на поле НСК «Олімпійський» (м. Київ).

13 маленьких спортсменів з інвалідністю, які беруть участь у програмі Всеукраїнської благодійної організації «Волонтерське об’єднання «Крила» – «Інва-спорт», отримали можливість…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Северодонецке в шахматы и шашки соревновались люди с ограниченными физическими возможностями

1 01 8 DSC 0926 1 2. инваспорт

В Северодонецке в Ледовом дворце прошли соревнования по шахматам и шашкам среди людей с инвалидностью всех нозологий. Организатором выступил Луганский региональный центр по физической культуре и спорту инвалидов «Инваспорт».

Детальніше…Додати коментар (0)

Персональна виставка Ілони Слуговіної та Ірини Пономаренко (ФОТО)

1 01 7 DSC01074 2. виставки

26 березня 2016 року у муніципальній галереї, місто Київ, відбулася презентація виставки двох майстринь Ірини Пономаренко та Ілони Слуговіної. Ірина Пономаренко спеціалізується на вишивці стрічками та виготовленні іграшок шляхом плетення гачком. Картини, виготовлені Іриною, переважно квіткових композицій. Іграшки сплетені з натуральної пряжі, сучасні та безпечні для малюків. Ілона Слуговіна виготовляє авторських ляльок.

Детальніше…Додати коментар (0)

Инвалиды учились защищаться

1 01 6 1459275735 2. инвалидностью

В актовом зале Северодонецкого городского общества инвалидов «Надежда» 23-24 марта 2016 г прошел двухдневный семинар «Активная правозащита: роль переселенцев как ресурса местного развития региона», организованный Северодонецким агентством развития громады в соответствии с «Пилотной программой защиты внутренне перемещенных лиц с инвалидностью — Донбасс».

Детальніше…Додати коментар (0)

На Полтавщині через військові дії на Сході зростає кількість інвалідів (ВІДЕО)

1 01 5 візок 2. інвалідів

Ненормовані пандуси, високі бордюри, вузькі двері. Інваліди – візочники на Полтавщині почуваються незатишно. Лише нині їх близько 4-х тисяч. Тим часом, фахівці наголошують: кількість людей із обмеженими можливостями через військові дії на Сході лише зростатиме.

Детальніше…Додати коментар (0)

Відбувся круглий стіл «Педагогічні підходи до впровадження валеологічної практики «Мікрокінетична синхронізація» в реабілітацію зворотних і малозворотних уражень ЦНС»

1 01 4 159874235122 2. мікрокінетична синхронізація, реабілітації

У березні 2016 року в університеті імені Драгоманова, місто Київ, відбувся круглий стіл, присвячений проблемам реабілітації уражень центральної нервової системи. Метою заходу було ознайомлення з методиками реабілітації та абілітації при зворотних і малозворотних ураженнях ЦНС. Круглий стіл проводився з нагоди 20-річчя впровадження шкільного предмета «Основи здоров’я» та 10-річчя підготовки вчителя основ здоров’я.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як в Україні вирішують проблему навчання особливих дітей

1 01 3 688463 2. особливими потребами

Півроку тому, за підтримки спонсорів і небайдужих українців у місті Бровари відкрили школу для дітей з особливими потребами “Мозаїка”. У реалізації проекту взяли участь засновник проекту Оксана Карбовська та мер міста Ігор Сапожко.

Детальніше…Додати коментар (0)

На благо дітей з особливими потребами

  1 01 2 2E7NzlkqKE 2Знакова подія відбулася минулого тижня, 26 лютого 2016 р., на Дрогобиччині в м. Стебнику, який межує з містом-курортом Трускавцем, пройшла урочиста посвята приміщення Обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Чин посвяти здійснили священики всіх конфесій, які функціонують в цьому місті, а саме: отець Володимир і отець Михайло УГКЦ, отець Михайло УПЦКП.

Детальніше…Додати коментар (0)