Черкащани з вадами зору вибороли перемогу на чемпіонаті з голболу

1 05 1 9eb33eafc590e3c4819c94986d58deba 2 2. вадами зору, голболу

З 25 по 30 березня в м.Полтава пройшов Чемпіонат України з голболу серед чоловіків та жінок з вадами зору. Свою майстерність з голболу на всеукраїнському рівні демонстрували 12 чоловічих і 5 жіночих команди з різних регіонів України: Полтава, Харків, Черкаси, Житомир, Дніпропетровськ, Донецьк, Чернівці, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Суми.

Детальніше…Додати коментар (0)

Пан Ги Мун: люди с аутизмом могут внести свой вклад в развитие общества

1 04 8 1284488947 autizm 1. аутизмом

По случаю Всемирного дня распространения информации об аутизме в ООН призвали защищать права людей, страдающих аутизмом и вовлекать их в жизнь общества. По словам Генерального секретаря ООН Пан Ги Муна, эти люди способны внести свой вклад в построение будущего, где все без исключения будут иметь возможность вести достойную жизнь.

Детальніше…Додати коментар (0)

Их называют «дети дождя»

1 04 7 4510 2. аутизмом, реабилитации

Наверное, многие не знают, что в международном календаре есть такая дата: 2 апреля — Всемирный день распространения информации о проблеме аутизма.

Этот день учрежден по инициативе Государства Катар Генеральной Ассамблеей Организации Объединенных Наций 18 декабря 2007 года, а отмечаться начал восемь лет назад…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ігор Лубківський: «Незважаючи на усі свої здібності, аутисти все-таки потребують якоїсь додаткової підтримки»

1 04 6 lub 2. аутисти

Психолог, публіцист Ігор Лубківський про особливості захворювання аутизмом:

«Майже завжди при аутизмі страждає мовлення, хворі уникають зорового контакту з дорослими і ровесниками, схильні до стереотипії (ритмічного повторення одних і тих же рухів) та одноманітних проявів активності.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Павлограді зросла кількість дітей-аутистів

1 04 5 untitled 2. аутизмом

За останні 10 років кількість людей із аутизмом у світі збільшилася в сотні разів.

В Україні аутизмом хворіють близько двох тисяч дітей. В області перебуває на обліку більше 60 дорослих з розладами аутизму. В Павлограді з розладами аутизму на обліку перебуває 19 дітей у віці з 5 до 16 років. Лише один із них навчається у звичайній школі.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Запорожье обсудили проблемы детей с аутизмом

1 28 2 70 2. аутизм

Более 200 маленьких запорожцев живут с диагнозом аутизм. Такие данные озвучили общественники. Говорят, в последнее время показатели растут. В преддверии всемирного дня распространения информации специалисты собрались в одном зале, чтобы обсудить проблемы особенных детей и их родителей.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Житомирі щочетверга проводять “Школу мам”

1 04 2 2016 04 01 01 145949976213 2. аутизму

Всі люди різні, і неможливо знайти дві абсолютно ідентичні особистості. Але часом зустрічаються особливі хлопчики і дівчатка. Їх можна відрізнити від інших з першого погляду. Вони захоплені власним світом, цураються сторонніх і вкрай трепетно ставляться до власних речей. Іноді така поведінка говорить про особливий синдром – аутизм. Аутист – це людина, не здатна формувати емоційну близькість з оточуючими.

Детальніше…Додати коментар (0)