У Хмельницькому для людей на візках запрацює соціальне таксі

1 01 social taxi service. візках

У Хмельницькому незабаром з’явиться соціальне таксі. Перевізника обиратимуть на відкритому конкурсі після того, як депутати проголосують за відповідний проект рішення на сесії міської ради. Таксі фінансуватиметься за кошти міського бюджету.

Детальніше…Додати коментар (0)

Трудоустройство людей с инвалидностью по-шведски: как человек в инвалидном кресле попал на работу в полицию

1 16 8 135487 1 2. инвалидностью

Одним из приоритетных направлений работы с людьми, имеющими инвалидность, в Швеции является их социализация, то есть создание ряда необходимых условий для полноценного участия в жизни общества, в том числе – трудоустройства.

Детальніше…Додати коментар (0)

Дизайн один для всех: как шведские отельеры создают универсальные номера для людей с инвалидностью и без нее (ФОТО)

1 16 7 6 7 2. функциональными нарушениями

Важнейшей сферой обеспечения прав людей с особыми потребностями является гостинично-отельный бизнес. Именно в данном направлении на сегодняшний день наблюдается немалое число «пробелов», что не позволяет сделать отели доступными для людей с различными функциональными нарушениями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Город для всех: как в Стокгольме оборудуют дороги и улицы для нужд людей с инвалидностью (ФОТОРЕПОРТАЖ)

1 16 6 5 5 2. инвалидностью

Одним из приоритетных направлений работы правительства Швеции является обеспечение прав инвалидов, а также максимальная социализация людей с особыми потребностями, то есть вовлечение их в жизнь общества и создание всех необходимых условий для жизнедеятельности на равных.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Фізична вада – це не прокляття, а часто – дар Божий», – сліпоглухий священик о. Кирило Аксельрод

1 16 5 i-pochynayetsya-podorozh 2. кирило аксельрод, глухих, глухонімих

Єврей за походженням, єдиний у світі сліпоглухий священик о. Кирило Аксельрод зустрівся в Українському католицькому університеті зі студентами і презентував свою книгу «І починається подорож».

Детальніше…Додати коментар (0)

Марина Порошенко відкриє у школах інклюзивні класи для дітей-інвалідів

1 16 4 697645 1 1 2. особливими потребами

У 25 школах Вінниччини відкриють інклюзивні класи. У них навчатимуться діти з особливими потребами разом з своїми ровесниками. Дружина президента Марина Порошенко сподівається, такі класи відкриють вже у новому навчальному році.

Детальніше…Додати коментар (0)

Національна Асамблея інвалідів України оголошує про початок конкурсу на отримання міні-грантів для відкриття власної справи

1 27 7 30 2. інвалідністю, інвалідів

Конкурс проводиться в рамках Міжнародного проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної / фізичної реабілітації» на підтримку зайнятості та працевлаштування, розширення економічних можливостей осіб з інвалідністю, зокрема внутрішньо переміщених осіб, які постраждали в наслідок конфлікту на Сході України та членів їх сімей як на відкритому ринку праці так і шляхом відкриття…

Детальніше…Додати коментар (0)

Валерій Сушкевич, президент Національного комітету спорту інвалідів України: «Для нашого центру ми придумали унікальну адресу – Вулиця рівних прав і можливостей»

1 16 2 1463062034-1873 1 2. паралімпійського, інвалідністю, інвалідів

У травні Укрінформ розпочинає цикл заходів, присвячених “людям необмежених можливостей” – тим, хто попри травми та вади здоров’я зумів досягти визначних успіхів у спорті, науці, мистецтві тощо. Першим із таких заходів стане фотовиставка, присвячена спортсменам-паралімпійцям.

Детальніше…Додати коментар (0)