У Києві відбувся Кубок України з карате серед спортсменів з вадами слуху

1 02 1 IMG 6291 4 2. вадами слуху

21 травня в Києві в спортивному клубі «Чемпіон» за підтримки ВБО «ВО «Крила» та народного депутата України Дениса Дзензерського відбувся Кубок України з карате серед спортсменів з вадами слуху. Організаторами змагань стали Українська Федерація Карате, Спортивна Федерація Глухих України, Український центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Детальніше…Додати коментар (0)

Выпускник Цюрупинского детского дома стал журналистом в рамках специально проекта (ВИДЕО)

1 01 6 1478852423 2. проекта

Выпускник Цюрупинского дома-интерната стал журналистом на телеканале “Украина” в рамках специального проекта. Михаил мечтает изменить отношение общества к людям с ограниченными возможностями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інклюзія: успішне майбутнє починається з хорошого старту

1 28 7 1596325 1. інклюзії

Кожна дитина має право на освіту, а держава забезпечує доступність різних форм навчання, написано в Конституції України. Але тільки зовсім нещодавно почалися систематичні зрушення в сфері інклюзивної освіти – визнання 2016 роком дитини з особливими потребами, візит у Запоріжжя дружини Президента, яка наголосила на необхідності забезпечення рівних можливостей для всіх учнів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інклюзія – панацея для навчання всіх сліпих школярів? (ВІДЕО)

1 01 4 54223558941 2. ірина білицька, инклюзивного, незрячої, слабозорих, сліпих, шрифтом брайля

На Харківщині батьки вибороли для сліпої доньки право навчатися в загальноосвітній школі. В обласному департаменті освіти кажуть, що це буде перша незряча першокласниця на Харківщині, яка навчатиметься в інклюзивному класі звичайної школи та ще й у маленькому районному місті Балаклеї. Власне, інклюзивна освіта передбачає спільне навчання в учбових закладах людей з інвалідністю та здорових учнів.

Детальніше…Додати коментар (0)

В школах Запорожья появятся инклюзивные классы

1 01 3 inklyuziv 2. детей

В Запорожской области 2016 объявлен Годом ребенка с особыми потребностями. В его рамках Департаментом образования и науки облгосадминистрации определено главное стратегическое направление — создание благоприятной среды для воспитания, обучения, развития ребенка и обеспечения реализации его прав.

Детальніше…Додати коментар (0)

У тернопільських школах стане більше особливих класів

1 01 2 default 2. особливими потребами

В Україні щороку зростає кількість дітей з особливими потребами. Щоб інтегрувати їх у суспільство, запроваджують інклюзивні класи. Однак не кожна школа готова прийняти дітей-інвалідів. Часто батьки школярів заперечують реалізацію цієї практики.

Детальніше…Додати коментар (0)