За золоту медаль чемпіони-паралімпійці будуть отримувати близько 1 млн гривень, – Ковальчук

1 09 1 vitaliy koval chuk 2. призери

За ініціативою президента розміри винагород спортсменам-паралімпійцям зросли на 20%, а в наступному році вони збільшаться ще на 20%. Про це в коментарі журналістам повідомив представник президента в Кабінеті міністрів, перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Повторіть, бо недочуваю»

1 08 6 Vuha 2. слух

Найпоширеніша форма інвалідності у світі — це втрата слуху. Нині від глухоти й недочування потерпають понад 350 мільйонів осіб.

— Цю проблему можуть спровокувати застуди, віруси, часте прослуховування музики у навушниках, травми і навіть неконтрольоване вживання ліків, — розповідає головний науковий співробітник Інституту отоларингології Національної академії наук…

Детальніше…Додати коментар (0)

ВПО з вадами слуху дізналися про можливості реалізації права на працю

1 08 5 1 1 2. вадами слуху, незрячих юристів

Харків. Захід проводився в межах проекту “Почуй мене” – надання правової допомоги незрячими юристами внутрішньо переміщеним особам з інвалідністю, який було підтримано в межах конкурсу малих грантів ГО “Центр Соціальна Дія” в рамках проекту «Розвиток регіональної мережі на підтримку ВПО”. Проект фінансується Посольством Королівства Нідерланди.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Відродження» буде розширюватись (ВІДЕО)

1 08 4 Pecherna 01 logo0026802016-06-06-12-08-36 2. дітей-інвалідів, реабілітації

Чернігівський центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів незабаром зможе розширитися. Перший заклад України, що почав надавати допомогу дітям-інвалідам, працює вже більше двадцяти років. Та головною потребою установи на сьогодні є розширення реабілітаційного комплексу.

Детальніше…Додати коментар (0)

Запорізька область обрана пілотною у впровадженні проекту системи інклюзивної освіти

1 08 3 53212894145 2. інклюзивного навчання

З цією подією голова облдержадміністрації Костянтин Бриль привітав педагогів та жителів регіону під час апаратної наради.

– Вже у серпні цього року в Запоріжжі відбудеться навчання викладацького складу та директорів шкіл регіону щодо запровадження інклюзивної форми навчання в Запорізькій області.

Детальніше…Додати коментар (0)

Журналісти «Новин Ладижина» провели квест на підтримку інвалідів-візочників (ВІДЕО)

1 08 2 2805 img 4408 2. доступність, обмеженими можливостями, інвалідному візку

3 червня журналісти громадського сайту “Новини Ладижина» перевіряли Ладижин на доступність для інвалідів-візочників влаштувавши своєрідний квест містом.

Проблема людей з обмеженими можливостями не нова, да і потрібно їм, загалом, небагато – вони хочуть жити повноцінним і незалежним життям і мати можливість вільно пересуватися…

Детальніше…Додати коментар (0)