У Львові видадуть твори Франка шрифтом Брайля

1 14 1 1f62afcf4d2291e4d42 2. незрячих

Публікація рельєфно-крапковим шрифтом доробку Івана Франка відбуватиметься у рамках реалізації проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос». Вже триває набір і редагування оповідання «Грицева шкільна наука» і готується редактура казок зі збірки «Коли ще звірі говорили».

Детальніше…Додати коментар (0)

Хірург вимагав хабар від бійця АТО за призначення інвалідності

1 13 8 n 1170 56117775 2. інвалідності

Служба безпеки України затримала хірурга одного з територіальних медичних об’єднань Вінниччини за вимагання 1300 доларів з демобілізованого учасника АТО.

Чоловік направився в район проведення антитерористичної операції добровольцем, був важко поранений, переніс дев’ять операцій, залишився майже без кисті руки.

Детальніше…Додати коментар (0)

Вадим Свириденко після повернення із Дебальцевого кільця вчився заново ходити

1 13 7 ato 2. вадим свириденко, протезування, реабилитацию

Без рук і ніг, але з великою силою волі до життя! Санінструктор медичної роти 128-ї бригади Вадим Свириденко, залишився живим у Дебальцевому котлі.

Вчитися заново ходити, бути самостійним, давати собі раду, без сторонньої підтримки з механічними протезами, може боєць Вадим Свириденко. Сьогодні він допомагає іншим військовим…

Детальніше…Додати коментар (0)

Кожне десяте місце паркування — для інвалідів: а як все відбувається насправді? (ВІДЕО)

1 13 6 957824314587 2. паркування, інвалідів

Хто ж замість інвалідів користується пільгами, прописаними у законодавстві України?

Наталя Злигостєва веде активний спосіб життя — багато їздить містом, займається громадською роботою та працює. Тож добре знає, як на практиці виконується норма закону про місця для паркування інвалідів. Наприклад, поряд з роботою їй жодного…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Николаевской области инвалиды получат профессиональную реабилитацию

1 27 1 173994 2. инвалидов, реабилитации

Законом Украины „О реабилитации инвалидов в Украине” определено, что „профессиональная реабилитация это система мероприятий, направленных на подготовку личности к профессиональной деятельности, восстановление или получение профессиональной трудоспособности путем адаптации, обучения, переобучения или переквалификации с возможным дальнейшим трудоустройством”.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Бахмуте обратили внимание на людей с ограниченными возможностями

1 13 4 5677cfe0c0c2a76f508ec33bf50d7440 2. инвалидов

Общественный совет в Бахмуте обсудил выполнение Программы по обеспечению прав и потребностей людей с ограниченными возможностями.

В целом, можно сказать, что пункты Программы в Бахмуте выполняются.

Детальніше…Додати коментар (0)

Франківцям з інвалідністю можуть дозволити облаштувати поблизу дому гараж, якщо мешканці не будуть проти

1 13 3 Garazhi-garazh-0419 2. гаража

9 червня виконавчий комітет виніс на розгляд сесії міської ради проект рішення “Про затвердження Положення про порядок надання та продовження терміну дії дозволу на тимчасове встановлення збірно-розбірних металевих гаражів у дворах багатоквартирних житлових будинків”.

Детальніше…Додати коментар (0)