Українська збірна закарпатських спортсменів-інвалідів тріумфувала на міжнародному турнірі в Словаччині (ФОТО)

1 15 1 1-78 4 2. інвалідів

10 червня у Словаччині, в Михайлівцях, відбулись масштабні міжнародні змагання спортсменів-інвалідів. Вдруге в них активну участь взяли спортсмени-інваліди з Закарпатської області.

У змаганнях, крім українців, взяли участь спортсмени-інваліди Словаччини і Угорщини.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Моя хвороба стала для мене уроком»

1 14 6 uliyf-13bba2068654a938d11d12a7f841bb61 2. інвалідному

Познайомилася я з Юлією Бойко через соцмережі. Юля прикута до інвалідного візка, але не замкнена у чотирьох стінах. Буває і на концертах, і в кав’ярнях, любить фотографувати. Веде активну громадську роботу – допомагає людям з особливими потребами. Бере участь у соціальних проектах. Якось вона розповіла, як продавець одного з місцевих магазинів буквально виставила її за двері, бо вона була на інвалідному візочку…

Детальніше…Додати коментар (0)

Спецобладнання (ВІДЕО)

1 14 5 image 442 2. інвалідністю

Два спеціальних гінекологічних крісла для жінок з особливими потребами встановлено у двох Черкаських пологових будинках. Це стало можливим завдяки зусиллям працівників громадської організації «Молода Черкащина». Про важливість піклуватися про репродуктивне здоров’я жінок з інвалідністю, про розширення їхніх прав у межах просвітницького проекту дізнавалися громадські активісти з 10 регіонів України.

Детальніше…Додати коментар (0)

В какую школу отдать особого ребенка?

1 14 4 8-a9df-e419e32458b5 2. детей-инвалидов, инклюзивное образование, особыми образовательными потребностями

Сумы. На первый взгляд идея инклюзивного образования очень проста: ребенок с особыми образовательными потребностями посещает школу наряду с другими – как во всем цивилизованном мире. Ни американца, ни немца, ни шведа не удивишь тем, что некоторые ученики утром спешат в школу на инвалидной коляске или с белой тросточкой. Для них это стало настолько привычным, что они попросту на таких детей не обращают внимания.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Луцьку незрячих навчають користуватись смартфонами (ВІДЕО)

1 14 3 image 441 2. незрячих

У Луцьку відкрили спеціальні курси, на яких вчать незрячих користуватись сенсорними пристроями. За півроку людей із вадами зору навчать, зокрема, користуватись і мобільним додатком-навігатором.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мариупольские спасатели обеспечивали безопасность и оказывали помощь в купании людям с инвалидностью (ФОТО)

1 14 2 DSC02973 2 2. инвалидностью

В рамках социальной стратегии развития города Мариуполя, в воскресенье 12-го июня, состоялось открытие оздоровительного сезона на пляже для людей с инвалидностью.

Обеспечение безопасности и оказание помощи при купании людям с инвалидностью традиционно осуществляют сотрудники Спасательной аварийно – водолазной службы городского совета.

Детальніше…Додати коментар (0)