День бігу Спеціальної Олімпіади України на НСК «Олімпійській»

1 19 1 1153 2. спеціальна олімпіада, інвалідів

14 липня 2016 року на головній спортивній та культурній арені країни – НСК «Олімпійський», відбувся День бігу Спеціальної Олімпіади України – відкритий регіональний турнір з легкої атлетики, організований Спеціальною Олімпіадою України (СОУ) та клубом «TOP RUNNERS».

Детальніше…Додати коментар (0)

Департамент соціальної політики і орден «За відписки» І ступеня

1 18 10 n-9-1 2. доступності, інвалідів

Нещодавно на сайті KNK.media було опубліковано статтю «Юрій Крикунов і проблеми інвалідів: нічого не чую, не бачу, не кажу». У ній ішлося про візит до директора Департаменту соціальної політики КМДА (надалі — Департамент) киянки Наталії, яка пересувається інвалідним візком через ДЦП. З-поміж інших питань мешканка столичної Троєщини підняла проблему відсутності пандусу в її парадному. Сьогодні ця історія набула цікавого продовження.

Детальніше…Додати коментар (0)

Юрій Крикунов і проблеми інвалідів: нічого не чую, не бачу, не кажу

1 18 9 obez2 1 2. пандусу, інвалідністю, інвалідів

Ні для кого не секрет, що столиця України є недоступною для маломобільних груп населення (МГН). У тому числі — для людей з інвалідністю. Вони змушені долати безліч труднощів для того, аби тільки вийти з дому, а про подорожі містом на роботу чи прогулянку — годі й казати!

Детальніше…Додати коментар (0)

“Ми – суперлюди”: Надихаючий трейлер до Паралімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро (ВІДЕО)

1 18 7 5923114 2. паралімпійських ігор

Паралімпіада-2016 у Ріо-де-Жанейро пройде з 7 по 18 вересня. До програми Ігор увійдуть старти спортсменів трьох категорій з різними групами інвалідності.

Channel 4 представив 3-хвилинний трейлер до Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016-му.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кто должен трудоустраивать людей с ограниченными возможностями

1 18 6 123771 2. инвалидов

Фонд социальной защиты инвалидов забрасывает судебными исками учреждения и предприятия, на которых не трудоустроены инвалиды. Но как показывает практика, ответчики массово выигрывают суды.

На одном из таких судебных заседаний 14 июля побывал «Вечерний Харьков». Харьковский областной Фонд социальной…

Детальніше…Додати коментар (0)

Громадяни з фізичними обмеженнями звертаються по допомогу на урядову «гарячу лінію»

1 18 5 1468599734-5687 2. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

Людяність і толерантність будь-якого суспільства перевіряється ставленням до людей з особливими потребами. Адже зазвичай людям з інвалідністю не хвороба створює обмеження діяльності, а умови життя, які пропонуються цим суспільством громадянам з обмеженими функціональними можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Сумна бухгалтерія діабетика

1 18 4 gr 15.07.16 diabet 2. глюкометр, діабет, інсуліну

Як всім відомо, цукровий діабет – важке захворювання, яке виникає з різних причин (у першу чергу це спадковість, на другому місці – нераціональне харчування і хронічні недуги, і потім – нездоровий спосіб життя, постійні стреси). На жаль, кількість людей, що хворіють на цю недугу, невпинно зростає. Спробуємо з’ясувати, наскільки важко простій людині жити із нею і як жорстоко вона б’є по гаманцю.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як воно – відчувати місто навпомацки?

1 18 3 blinder-business-partner 2. незрячих, особливими потребами, тактильну плитку, інвалідів

“Львів відкритий для світу”, а чи комфортний для львів’ян? Зокрема, для тих, що потребують особливих умов пересування чи зручностей у побуті, – для незрячих. Хоча Львів і випереджає інші українські міста за рівнем доступності, та до європейських стандартів йому ще далеко. У Львові розвивається книгодрукування шрифтом Брайля, розробляють макети архітектурних споруд, встановлюють GPS- навігацію для незрячих, кладуть тактильну плитку перед…

Детальніше…Додати коментар (0)

У Запоріжжі пройшов ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю

1 18 2 PM554image001 2. інвалідністю, інвалідів

13 липня у Шевченківському районному центрі зайнятості м. Запоріжжя відбувся ярмарок вакансій для безробітних з обмеженими можливостями. Під час заходу фахівці центру зайнятості надавали присутнім індивідуальні консультації з питань професійного навчання та працевлаштування. Представники ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» та Міської лікарні №2 розповіли про наявні вакансії.

Детальніше…Додати коментар (0)