Київський метрополітен піклується про пасажирів з особливими фізичними можливостями

1 11 d4273e44064. метрополітені

КП «Київський метрополітен» постійно проводить роботу зі створення сприятливих умов для людей з особливими фізичними можливостями. Протягом 2012 року на першій та останній сходинках сходових маршів станцій, пересадних вузлів та підземних переходів, які знаходяться на балансі метрополітену, постійно поновлювалися 663 попереджувальні смуги яскраво жовтого кольору.

Окрім цього, влаштовано 12 пандусів на сходах біля вестибюльних дверей входів та виходів станцій: «Олімпійська» – 1, «Поштова площа» – 1, «Либідська» – 1, «Героїв Дніпра» – 1, «Берестейська» – 1, «Політехнічний інститут» – 1, «Академмістечко» – 2, «Святошин» – 2, «Нивки» – 2.

25 жовтня 2012 року введено в експлуатацію нову станцію «Іподром» Куренівсько-Червоноармійської лінії, яка також пристосована для перевезення осіб з особливими можливостями – облаштована п’ятьма ліфтами, трьома колясочними з’їздами, одним пандусом та рельєфними смугами.

У метрополітені діють та сумлінно виконуються працівниками станцій інструкції «Про порядок проїзду в метрополітені пасажирів-інвалідів на візках», «Про порядок проїзду в метрополітені інвалідів по зору І та ІІ груп», «Про забезпечення безпечної експлуатації підйомників на метрополітені», а також «Пам’ятка про порядок проїзду в метрополітені пасажирів похилого віку, які мають наявні ознаки погіршення координації руху та інвалідів з фізичними вадами (на милицях)».

КП ”Київський метрополітен”

Одна репліка к “Київський метрополітен піклується про пасажирів з особливими фізичними можливостями”

  1. Denik :

    Пандусы прям на лестнице в основном для отчетности и создания видимости бурной деятельности. Они представляют реальную угрозу. По ним не то что на коялске не спускаются, даже не каждая бабушка сумку на колесиках по ней рискнет везти, слишком большой уклон. Да и в ДБН ясно написано про угол наклона и что поверхность пандуса должна быть сплошная и нескользкая, а в пандусах на лестнице она не сплошная – колеса так и норовят соскочить на лестницу, скользкая – надо ж сделать из гранита в стиле ступенек, угол вообще не соблюдается. Возникает вопрос в компетенции проектировщиков не на уровне сопромата, а даже прочтения и понимания текста, умения пользоваться линейкой и составлять элементарные пропорции.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*