Сергій Ющак: Ми всі різні, але наші права – мають бути рівними

1 15 IMG 9765 2. доступності, інвалідів

  1 15 IMG 9765 1Заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Ющак провів засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

«Ці питання на сьогодні надзвичайно актуальні, тому роботу необхідно активізувати, – сказав він, розпочинаючи засідання. – Ми повинні навести порядок біля себе: облаштувати пандуси та понизити бордюри поблизу державних та соціальних установ. Такі роботи не потребують серйозних фінансових затрат, вони потребують вольового рішення. Необхідно зробити дорожню карту і рухатись по ній, при цьому постійно контактуючи з громадськими організаціями».

Сергій Ющак повідомив, що найкраще забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної сфери налагоджене в Луцьку: «Є фінансовий ресурс, а соціальні служби обласного центру працюють наполегливіше, порівняно з іншими містами обласного підпорядкування. Я сподіваюсь, що міські голови та депутатський корпус Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського не залишаться осторонь цієї проблеми. Всі зусилля повинні базуватись на основному постулаті конвенції «Про захист прав інвалідів»: ми всі різні, але наші права – мають бути рівними».

Для забезпечення безперешкодної доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури в Луцьку працює десять звукових світлофорів. На міських маршрутах громадського транспорту здійснюють перевезення 18 одиниць транспорту, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема 10 автобусів та 8 тролейбусів. Цьогоріч планується облаштування пандусів у житлових будинках для шести інвалідів-візочників, що мешкають на першому поверсі.

Прес-служба облдержадміністрації

Волинська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*