Моніторинг доступності провели в місті Андрушівка (ВІДЕО)

1 05 896524. інвалідністю

Головна мета цього заходу – покращити умови зручності пересування інвалідів, особливо так званих візочників, аби вони мали змогу добратися в потрібне для них місце без перешкод. Як проходила перевірка саме в цьому містечку знають наші журналісти.

Чи доступні магазини, аптеки та установи для людей з особливими потребами?

Ініціаторами такого рейду в Андрушівці стали: члени Житомирської обласної громадської організації «Жінка. Молодь. Сім’я», представники відділу департаменту праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Активісти провели моніторинг доступності об’єктів соцкультпобуту. Розпочали перевірку з приміщення Андрушівської райдержадміністрації де зауважень було не багато, а от потрапити до міської ради Нелі Ковалюк та її команді не вдалося, адже був відсутній пандус. В ході розмови міський голова пообіцяв, що пріоритетним завданням на наступний рік – це зробити пандус до приміщення міської ради. А також без заперечень прийняв усі зауваження, щодо незручності людей з інвалідністю. Організатори таким домовленостям вірять.

Після перевірки усіх запланованих об’єктів відбулося засідання за круглим столом в Андрушівській районній державній адміністрації. Активісти висловили місцевій владі своє бачення проблем, адже є об’єкти до яких важко потрапити людям з інвалідністю, а особливо на візочках, у місті за останніми підрахунками їх 29 осіб.

Місцеві керівники вислухали усі зауваження та пообіцяли зробити все необхідне аби люди з інвалідністю не мали ніяких перешкод на своєму шляху.


І.Літовченко

ЖОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*