Висновок: частково доступні. В Кіровоградській області перевірили об’єкти соціального значення на доступність інвалідам і маломобільним групам населення

1 03 1 invalid68086324164. доступності, маломобільних, обмеженими можливостями, інвалідів

Під керівництвом заступника голови ОДА Ярослава Арсірія в облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Звертаючись до учасників засідання, Ярослав Арсірій наголосив, що органи влади на місцях повинні робити все можливе, щоб забезпечити жителям області з обмеженими можливостями належні умови, з тим, щоб у повсякденному житті вони не відчували будь-яких перешкод.

У нинішньому році було проведено низку перевірок об’єктів, призначених для людей з особливими потребами.

Заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Тетяна Харченко, аналізуючи пристосованість об’єктів соціальної сфери до потреб інвалідів та маломобільних груп населення, зазначила, що в обласному центрі серед закладів громадського харчування і побутового обслуговування облаштовано під потреби цих категорій громадян 19 і 280 об’єктів відповідно і половина з 855 працюючих закладів торгівлі.

Найкращим робочою групою було визнано супермаркет “Сільпо”, котрий відповідає всім критеріям доступності для інвалідів та інших маломобільних груп населення. Щодо інших проінспектованих зробили висновок: частково доступні.

На недостатньому рівні попрацював у цьому напрямку Бобринецький район. Районний звіт не відповідав основним положенням затвердженого обласного плану дій і відображав лише загальний стан речей на території. Рішенням робочої групи цей звіт відправлено на доопрацювання до наступного засідання.

Голованівський район, попри статистику, відзначився вжитими дієвими заходами щодо недобросовісних власників закладів соціальної сфери, котрі, попри приписи місцевої влади, не спромоглися облаштувати пандусами чи кнопками виклику свої заклади – розміщені критичні матеріали у місцевих ЗМІ, ведеться роз’яснювальна робота.

На наступному розширеному засіданні комітету забезпечення доступності інвалідів учасники наради заслухають звіт Вільшанського і Добровеличківського районів.

Під час наради її учасники неодноразово наголошували на необхідності удосконалення норм законодавства, які стосуються забезпечення прав громадян з обмеженими можливостями. Це насамперед пов’язано з тим, що не завжди вдається забезпечити їх права у повному обсязі і тим самим перешкоджає реалізації соціальних ініціатив Президента України, направлених на покращення життя громадян, насамперед, з обмеженими можливостями.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*