У Дніпропетровську створюють карту міста для людей з обмеженими можливостями

1 07 e77afcaab3dd1167d484ce2c5e17d8a1 2. доступності, обмеженими можливостями, інвалідів-візочників

  1 07 e77afcaab3dd1167d484ce2c5e17d8a1 1Для мам з колясками, інвалідів-візочників і велосипедистів створюють карту доступності. В неї потраплять не всі заклади, обладнані пандусами, а тільки ті, у кого вони зроблені правильно.

Маршрути для людей «на колесах» – мам з колясками, велосипедистів та інвалідів- візочників розробляють активісти громадських організацій. Кожен відпрацьований і перевірений маршрут нанесуть на google-карту і опублікують вже до весни, пообіцяв громадський активіст Микита Проданець. Будь-яка людина з особливими потребами або з маленькою дитиною зможе знайти на карті всі заклади, де є туалети для візочників, де можна переповити дитину, скористатися велодоріжками, подивитися зручні маршрути для пересування по місту на візках.

«Це дуже важливе питання, тому що у всіх нас є чи будуть діти і ми хочемо вільно пересуватися по місту з коляскою. Пора зрозуміти, що це стосується не лише інвалідів-візочників, а кожного жителя Дніпропетровська, – вважає Проданець. – Крім того, треба зрозуміти, що інфраструктура для людей з обмеженими можливостями – одне з туристичних осіб міста».

Крім карти доступності, громадські діячі і створять карту з нанесеними «смуги перешкод» – це база «непрохідних» місць для людей з обмеженими можливостями.

«Наше завдання не стільки скласти перелік невдалих і неправильно обладнаних місць, скільки стимулювати створення місць, які б відповідали стандартам. Адже є абсолютно безглуздо обладнані місця, наприклад, при переході через дорогу посеред пандуса стоїть дерево, або в’їзд в аптеку під кутом 45 градусів замість покладених 8-12 градусів, – ділиться Проданець. – Є і позитивні тенденції: всі театри і великі бізнес-центри обладнані хорошими пандусами і ліфтами, а в деяких навіть є кімнати матері та дитини та туалети для людей з обмеженими можливостями».

Карти доступності та недоступності планують опублікувати вже навесні, адже її будуть готувати спільно з владою, велосипедистами та громадськими організаціями людей з обмеженими можливостями. Кожен «зі своєї дзвіниці» завдасть на карту маршрути. Обіцяють врахувати всі, навіть за якими маршрутами ходять низькопідлогові автобуси або автобуси з висувним пандусом.

Стрічка новин Дніпропетровська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*