Понад 88 тисяч 905 маломобільних пасажирів скористались поїздами Донецької залізниці

1 30 show 26918 1. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів-візочників

За 10 місяців 2013 року поїздами формування Донецької залізниці перевезено 88 тисяч 905 пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, 241 з них скористались спеціалізованими вагонами для інвалідів-візочників. Три заявки на спеціалізовані вагони Донецька залізниця отримала вже на грудень.

Найчастіше спецвагони задіяні у напрямку Києва, Львова, Одеси, Слов’янська та Сімферополя.

Наразі Донецька залізниця має 3 спеціалізованих вагони для перевезення інвалідів-візочників, 2 з яких постійно курсують у складі поїздів № 125/126 Луганськ – Київ та № 342/341 Луганськ – Сімферополь. Третій вагон включається до складу поїздів за наявності заявки. Замовити вагон для людей з особливими потребами можна на будь-якому вокзалі залізниці, отримавши у чергового по вокзалу бланк заяви. При цьому зовсім не обов’язково пасажирові з обмеженими фізичними можливостями особисто оформляти заявку, це можуть зробити за нього з пред’явленням відповідних документів. Заява подається не менше, ніж за 5 діб до відправлення поїзда, в ньому мають бути вказані номер поїзда, дата виїзду та маршрут прямування. Вартість квитка така ж, як і в звичайному купейному вагоні в складі поїзда, до якого він включений. Замовивши спеціалізований вагон, люди, що мають проблеми зі здоров’ям значно полегшать свою подорож.

Нагадаємо, місця, пристосовані для перевезення інвалідів-візочників, знаходяться також у вагонах швидкісних міжрегіональних електропоїздів категорії Інтерсіті+ — по 2 місця у кожному поїзді та міжрегіональних двоповерхових електропоїздах категорії Інтерсіті — по 4 місця у кожному поїзді.

Довідка

Донецька залізниця робить все від себе залежне, щоб зробити комфортним перебування на своїх об’єктах людей з обмеженими можливостями. На залізниці регулярно проводиться моніторинг доступності до об’єктів залізничної інфраструктури маломобільних груп населення.

Станції, вокзали та пасажирські платформи вокзалів обладнані з’їздами (пандусами) та переїздами через залізничні колії для інвалідних колясок. Передбачено спеціальні каси з кнопкою виклику квиткових касирів, встановленою на висоті, зручній для осіб на інвалідних візках. Подібні кнопки є також і біля медпунктів. Особи з обмеженими фізичними можливостями обслуговуються позачергово. Для них обладнані окремі кімнати відпочинку, туалети. На вокзалах Донецьк, Слов’янськ та Артемівськ передбачені маячки і яскраві смуги для інвалідів по зору та осіб з вадами слуху.

На вокзалах залізниці працюють мобільні групи з надання допомоги пасажирам із обмеженими фізичними можливостями. Інформація про них є на стендах та у чергового по вокзалу, а також регулярно оголошується по гучномовному зв’язку. Члени цих груп надають допомогу щодо супроводу інваліда територією вокзалу, посадки у вагон і висадки з нього.

Міністерство транспорту та зв’язку України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*