Інваліди-візочники перевірили місто Бердичів на доступність

1 12 3 8cbc132cd67d 2. інваліди-візочники

   1 12 3 8cbc132cd67d 1У своєму повсякденному житті люди з обмеженими фізичними можливостями часто стикаються з різноманітними труднощами, адже в Україні мало що робиться для того, щоб люди з інвалідністю могли почуватися комфортно. Якщо у країнах Європи таким людям приділяється значна увага і влада усіляко намагається полегшити їм умови пересування (стосується, у першу чергу, інвалідів-візочників), то у нас про існуючі проблеми намагаються навіть і не згадувати через брак коштів і небажання брати на себе додаткові клопоти. Лише у деяких містах місцева влада активно співпрацює з громадськими організаціями, що опікуються проблемами інвалідів.

Одним з таким міст є саме місто Бердичів, де нещодавно за ініціативою громадської організації інвалідів на візках «Стимул» та при підтримці з боку міської влади і народного депутата Анжеліки Лабунської було відкрито новий сучасний Центр соціокультурної та активної фізичної реабілітації «На рівних». І ось у середу, 7 травня інваліди-візочники вирішили перевірити місто Бердичів на доступність для людей в інвалідних візках, та вкотре привернути увагу до своїх проблем чиновників і простих бердичівлян.

Координатор проекту міжнародного благодійного фонду “Планета взаємодопомоги” Ірина Чорнобривець розповіла, що оновлена Центральна площа міста Бердичева відповідає усім вимогам вільного пересування на інвалідному візку. А от з вулицями є проблема, тому інваліди-візочники вирішили на власному досвіді пересвідчилися, чи можна їм спокійно доїхати до площі.

Після проведеної перевірки дослідники зібралися на Центральній площі щоб обговорити результати проведеної екскурсії та вказати на недоліки. Разом з тим вони показали присутнім бердичівлянам, що бути прикутим до інвалідного візка – це ще не остаточний вирок, і навіть пересуваючись на колесах можна вести активний спосіб життя. Інваліди-візочники показували вправність у грі з м’ячем та запропонували усім бажаючим дізнатися як це – рухатися за допомогою інвалідного візка, пересівши у їхній засіб пересування та виконавши на ньому певні вправи. Для багатьох це виявилося не такою легкою справою, як здавалося спочатку.

Денис Заремський

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*