Для буковинців із обмеженими можливостями поліпшили доступність до МСЕК

1 20 4 147524 1 2. медико-соціальна експертна комісія, обмеженими можливостями

  1 20 4 147524 1

Нещодавно ортопедо-травматологічна медико-соціальна експертна комісія розпочала роботу за новою адресою.

Не один рік хворі з обмеженими можливостями, особливо інваліди-візочники та люди з милицями й паличками, нарікали, що їх профільна медико-соціальна експертна комісія розміщена у багатоповерховій будівлі центру Чернівців, де через відсутність ліфта дістатися на другий-третій поверх – нездоланна проблема. Вирішенням цієї проблеми зайнявся обласний Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення.

За словами заступника начальника управління Департаменту Любові Крикливець, нині за браком придатних площ немає можливості переселити всі МСЕК, тому, в першу чергу, винайшли приміщення для комісії, відвідувачі котрої мають найбільші проблеми з пересуванням. Нещодавно ортопедо-травматологічна медико-соціальна експертна комісія розпочала роботу за адресою: вул. Головна, 41. Вона розмістилася на першому поверсі будівлі, де перед цим обладнали пандус, провели ремонт і пристосували приміщення для прийому людей із обмеженими можливостями.

Навантаження Міжрайонної спеціалізованої ортопедо-травматологічної медико-соціальної експертної комісії одне з найбільших: протягом року її відвідує майже три тисячі хворих. Комісія забезпечує спеціалізовану медико-соціальну експертну допомогу хворим усієї області та міста Чернівці. Зокрема, особам з травматологічною патологією опорно-рухового апарату, включаючи черепно-мозкові травми, які не супроводжуються психічними розладами, ортопедо-травматологічними захворюваннями та їх наслідками тощо.

Переселенням однієї МСЕК справа не обмежиться, в області розпочато аудит всіх лікувально-профілактичних закладів щодо їх доступності для людей із обмеженими можливостями. За його підсумками буде проведено круглий стіл за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, на якому обговорять шляхи вирішення виявлених аудиторами проблем.

  1 20 4 147525 2

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*