В Чернівцях вирішували як подолати бар’єри для людей з особливими потребами

1 23 75385 2. безбар'єрне місто

Громадська організація «Безбар’єрне місто» разом з архітекторами та спеціалістами пожежної служби шукали варіанти створення максимально комфортних умов для пересування містом людей з обмеженими фізичними можливостями.

Від нещасних випадків не застрахований ніхто і тому потрібно подбати про доступність міста для людей з обмеженими фізичними можливостями заздалегідь – це був головний меседж семінару, щодо забезпечення доступності будинків та споруд для мало мобільних верств населення. Наталя Сірман, начальник управляння обласної Інспекції архітектурного-будівельного контролю зазначила, що саме архітектори повинні донести до забудовників інформацію, що умови для мало мобільних верств населення необхідно створювати в обов’язковому порядку.

Наталя Сірман, нач. упр. обласної Інспекції архітектурного-будівельного контролю: «Ви повинні донести, що це потрібно зробити, т-що якщо це зробиться одним, другим, третім то дійсно в нас буде і місто безбар’єрне і будуть повноцінним життям жити оті мало мобільні верстви населення».

Андрій Шевчук, представник ГО «Безбар’єрне місто» розповів, що для того, аби мало мобільні верстви населення могли комфортно себе почувати на вулицях міста та в громадських закладах потрібно створити належні умови такі як спеціальні місця для паркування автотранспорту, встановлення в коридорах поручнів-орієнтирів, облаштування аварійних сигналів біля недоступних для маломобільних груп будівель, створення спеціалізованих спортивних, ігрових майданчиків та спортивних залів, а кут нахилу пандусів для віз очників не повинен бути більшим за 8 градусів. І це не повний перелік того, аби мало мобільним групам населення було комфортно пересуватись містом.

Андрій Шевчук, представник ГО «Безбар’єрне місто»: «Ми не інваліди, ми люди, які попали в якусь ситуацію і маємо проблеми зі здоров’ям і ми не повинні себе обмежувати, т-що в нас нога зламалася чи ще якась ситуація. Відчуйте ту біль тих людей, які на сьогодні є на візках, тих матерів яких вдома вчаться діти. Вам треба зрозуміти як вони страждають через те, що хтось не подбав наперед».

Телеканал “Чернівці”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*