Івано-Франківськ не пристосований до потреб інвалідів

1 30 3 invalid68086324164 2. інвалідів

  1 30 3 invalid68086324164 1На засіданні громадської ради, де розглядалися питання соціального захисту ветеранів та інвалідів області, обговорювали питання доступності Івано-Франківська для людей з обмеженими можливостями.

Про непристосованість міста для людей з особливими потребами розповів представник «Національної асамблеї інвалідів України», Микола Макар. Чоловік пересувається на візку, тому як ніхто інший знає про проблеми, з якими стикаються люди з особливими потребами.

Представник національної асамблеї запропонував створити робочу групу, яка б виявила, наскільки місто пристосоване для інвалідів, інформує кореспондент “Бліц-Інфо”.

З власних спостережень він наголосив, що доступності взагалі немає. За його словами, місто для таких людей абсолютно не пристосоване. А ще зауважив, що в Івано-Франківську немає жодного туалету для людей з обмеженими можливостями.

Якщо ж всі говорять про вступ до Європейського Союзу, наголошує Микола Макар, то варто починати з захисту прав інвалідів та протидії посягання на людську гідність. Чоловік розповів, що Верховною Радою мали бути внесені зміни до Кримінального Кодексу України, зокрема статті 161, тож за дискримінацію інвалідів буде передбачена відповідальність відповідно до закону.

«Бліц-інфо»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*