Київський метрополітен піклується про пасажирів з особливими фізичними потребами

1 14 7 7a0852f7c683f4a8140bad 2. метрополітені

КП «Київський метрополітен» постійно проводить роботу зі створення сприятливих умов для людей з особливими фізичними потребами. Протягом 9 місяців 2014 року на першій та останній сходинках сходових маршів станцій, пересадних вузлів та підземних переходів, які знаходяться на балансі метрополітену, поновлювались 813 попереджувальних смуг яскраво жовтого кольору.

Окрім цього, у вестибюлях шести пересадочних станцій з’явились рельєфнографічні карти-схеми Київського метрополітену, якими зможуть скористатися, на рівні з іншими, пасажири з порушеннями зору та повністю незрячі. Карти виготовлено у відповідності до міжнародних стандартів доступності для людей з інвалідністю і з урахуванням принципів універсального дизайну. Для розміщення перших шести карт було обрано вестибюлі станцій «Театральна», «Хрещатик», «Майдан Незалежності», «Площа Льва Толстого», «Золоті Ворота» та «Палац спорту», оскільки вони розташовані у центральній частині міста і мають великий пасажиропотік.

У метрополітені діють та сумлінно виконуються працівниками станцій інструкції «Про порядок проїзду в метрополітені пасажирів-інвалідів на візках», «Про порядок проїзду в метрополітені інвалідів по зору І та ІІ груп», «Про забезпечення безпечної експлуатації підйомників на метрополітені», а також «Пам’ятка про порядок проїзду в метрополітені пасажирів похилого віку, які мають наявні ознаки погіршення координації руху та інвалідів з фізичними вадами (на милицях)».

Київський метрополітен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*