За 10 місяців Укрзалізниця перевезла у спеціально обладнаних вагонах 1500 осіб з обмеженими фізичними можливостями

1 30 show 26918 1. обмеженими фізичними можливостями

Укрзалізниця продовжує надавати пасажирам із інвалідністю можливість комфортно подорожувати залізничним транспортом. Для цього на залізницях України можна замовити вагони, обладнані спеціальними підйомниками для інвалідних візків та окремими пристосованими купе.

Так, упродовж січня-жовтня цього року такими вагонами скористалися всього 1554 пасажирів-інвалідів на візках, при цьому найбільше замовлень – 548 – було оформлено на Придніпровській залізниці.

Наразі на залізницях курсує загалом 19 таких вагонів, з яких 5 – на Південно-Західній залізниці, по 3 – на Донецькій, Львівській, Одеській, Придніпровській та 2 – на Південній. Вони включаються до складу поїзда, що курсує у потрібному пасажиру напрямку, за попереднім замовленням.

Довідково:

Відповідно до Порядку організації перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями (на інвалідних візках) у спеціально обладнаних вагонах, заяви на включення до складу поїзда спеціального вагона подаються письмово або за телефоном начальнику залізничного вокзалу (станції) у містах (обласних та районних центрах).

Вагони для людей з обмеженими фізичними можливостями можуть замовити самі інваліди чи їхні представники (супроводжуючі особи), при цьому такі замовлення приймаються не пізніше ніж за 5 діб до відправлення поїзда.

Під час оформлення місць у спеціально обладнаний вагон відповідальними працівниками попереджаються причетні служби (станція відправлення, призначення, вагонне депо приписки вагону) про слідування особи з обмеженими фізичними можливостями та приділення максимальної уваги до перевезення.

Більш детальну інформацію про послуги вагонів для людей з обмеженими фізичними можливостями можна знайти за посиланням: https://www.uz.gov.ua/passengers/station_services_and_facilities/services_in_trains/.

Прес-центр

“Магiстраль”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*