Спеціально обладнаний автотранспорт для людей із захворюваннями опорно-рухового апарата (ВІДЕО)

1 19 2 171214 2. авто

  1 19 2 171214 1Чиновники розповіли про соціальне авто, яке буде безкоштовно возити інвалідів із захворюваннями опорно-рухового апарата. П’ять разів на місяць людина може скористатись послугою, попередньо зателефонувавши за номером: 36-02-24. За необхідності інваліда може супроводжувати член сім’ї або інша людина. Також соціальним авто можна перевозити вантаж вагою не більше 20 кілограмів. Спеціально обладнаний автотранспорт зараз знаходиться на балансі Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування міської ради.

В Житомирі понад 20 тисяч людей з с особливими потребами, з них 400 осіб, які пересуваються за допомогою візка. Відтепер інваліди першої та другої груп зможуть безкоштовно користуватись соціальним авто для поїздок в лікарні та реабілітаційні центри та до органів державної влади, за умови, якщо ці заклади в Житомирі.

На обслуговування цього авто до кінця місяця виділили сім тисяч шістсот гривень, на ці кошти будуть сплачувати зарплату водію, диспетчеру та утримувати соціальне авто. Замовити послугу підвозу можна вже з наступного понеділка.

На перший такий виїзд, який відбудеться вже наступного тижня, соцпрацівники пообіцяли взяти журналістів аби публічно показати та протестити можливості і зручність «Соціального авто».


Г.Ковальчук

Житомирська ОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*