На Сумщині відкрито банківське відділення для обслуговування людей з особливими потребами

1 26 5 02 1 2. обмеженими можливостями, особливими потребами

  1 26 5 02 1

Микола Клочко: «Ми робимо символічний крок до суспільства рівних можливостей»

«Допомога людям з обмеженими можливостями – благородна справа, до якої може долучитися кожен. Обласна влада відкрита до діалогу та готова підтримувати проекти, спрямовані на поліпшення життя громадян. Лише у єдності ми зможемо побудувати країну, де будуть створені рівні можливості для гармонійного розвитку кожної людини», – підкреслив голова облдержадміністрації.

У відділенні одного з банків, розміщеного в центрі Сум, створені належні умови для обслуговування інвалідів, зокрема, зовні встановлено кнопку виклику менеджера, облаштовано касу для обслуговування цієї категорії людей, відремонтовано санвузол з додержанням відповідних вимог, встановлено спеціальний банкомат. Все це було зроблено згідно з рекомендаціями людей з особливими потребами.

За словами Миколи Клочка, у зв’язку з останніми подіями на Сході питання соціальної підтримки осіб з обмеженими можливостями набуло особливої актуальності.

«На превеликий жаль, не всі наші захисники повертаються із зони антитерористичної операції здоровими. То ж нині наш моральний обов’язок – подбати про них, оточити максимальною турботою і підтримкою, створити належні умови для їх інтеграції в суспільство та повноцінної реабілітації», – підсумував посадовець.

Микола Клочко зауважив, що обласна влада налаштована на конструктивну співпрацю з усіма громадськими організаціями, підприємствами та активістами, які переймаються долею людей з особливими потребами: «Нас об’єднує спільна мета – залучати таких людей до активного життя, усувати бар’єри на шляху до їх самореалізації, зробити все, аби кожен з них відчув себе корисним суспільству».

«Це лише перший крок. Ми обов’язково будемо рухатися далі, дбати про працевлаштування людей з обмеженими можливостями, доступ до повноцінної освіти, забезпечення їх автомобілями, технічними засобами реабілітації, створення спеціалізованої «Служби таксі», – запевнив очільник Сумщини.

  1 26 5 03 2

  1 26 5 04 3

  1 26 5 05 4

Сумська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*