Генеральні плани міст розробляють з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями

1 31 1 1358839698 pandus. проектування

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, в містах Люботин, Чугуїв та Вовчанськ розпочали розробляти генеральні плани міст.

Євгеній Шахненко додав, що відповідно до ст. 27 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів України» планування і забудова міст, проектування, будівництво і реконструкція споруд здійснюється за умови їх пристосування до потреб людей з інвалідністю та з урахуванням думки їх громадських організацій.

«Державна політика відносно осіб, які мають інвалідність, спрямована на надання можливості цій категорії громадян вести незалежний та повноцінний спосіб життя. Для цього вживаються конкретні заходи – з метою усунення будь-яких перешкод, що ускладнюють або унеможливлюють доступ громадян до споруд, транспорту, а також до шкіл, житлових будинків, медичних установ, аптек, магазинів», – зазначив заступник керівника області.

За його словами, Департамент містобудування та архітектури облдержадміністрації в межах компетенції здійснює контроль на стадіях розробки містобудівної документації та при наданні містобудівних умов та обмежень (вихідних даних на проектування). Обов’язок виконання будівельних норм поширюються як на проектування нових, так і на реконструкцію вже існуючих споруд.

«Виконання будівельних норм контролюють ті самі особи, що відповідають за проектування і будівництво споруди. Сумлінність їх контролю перевіряє Державна архітектурно-будівельна інспекція на етапі прийняття споруди в експлуатацію. Цей орган, в разі виявлення порушення, має право вимагати від них усунення виявлених порушень вимог законодавства і забезпечення належного доступу у будівлю для людей з інвалідністю», – сказав Євгеній Шахненко.

Робота щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення триває та знаходиться на постійному контролі відповідних служб Харківської обласної державної адміністрації.

Харківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*