Львівська залізниця продовжує працювати над покращенням доступу до вокзалів для маломобільних громадян

1 31 2 0444a65769 2. маломобільних, обмеженими фізичними можливостями

  1 31 2 0444a65769 1

Спільно із представниками громадських організацій, Укртрансінспекцією та органами місцевого самоврядування, на Львівській залізниці минулоріч провели аудити семи найбільших пасажирських вокзалів. Сьогодні ж, за результатами обстежень, залізничники продовжують усувати виявлені недоліки та робити об’єкти залізничної інфраструктури доступнішими для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.

Так, на львівському залізничному вокзалі для маломобільних пасажирів облаштували окрему частину залу очікування, з розетками у доступних місцях та м’якими сидіннями, оновили маркування виходів на перони та привели до належного стану ліфт. Також на перонах переуклали рельєфні плитки із дотриманням відстані 80 см від перешкод, а у туалетах найближчим часом завершать облаштування спеціальних санітарно-гігієнічних кімнат для доступу людей на візках.

На вокзалі станції Чоп придбали додатковий візок для пересування людей з обмеженими можливостями, обладнали окрему частину залу очікування та оновили інформацію та позначення для людей з особливими потребами. На Ужгородському вокзалі встановили механічний підіймальний пристрій для підіймання до вагону пасажирів на інвалідних візках, обладнали поручні у санвузлах та забезпечили безперешкодний доступ до залів очікування.

В Івано-Франківську, окрім оновлення піктограм та позначень, облаштували частину залу очікування та обладнали пандуси біля входу в вокзал поручнями і обмежувальними бортиками. На вокзалі у Тернополі відремонтували туалет для осіб з обмеженими фізичними можливостями, облаштували окрему автостоянку та виготовили інформаційний стенд з повним переліком усіх послуг для маломобільних груп населення.

Зал очікування на вокзалі в Рівному також обладнали розетками у доступних місцях, реконструювали пандус та придбали механічний підіймальний пристрій для підіймання до вагону пасажирів на інвалідних візках. На вокзалі станції Чернівці провели ремонт санвузла для осіб з обмеженими фізичними можливостями, переобладнали входи в зал очікування, встановили звуковий орієнтир на вході в будівлю вокзалу та забезпечили належний рівень освітлення території.

Також Львівська залізниця придбала сорок салонних інвалідних візків для вокзалів та пасажирських поїздів.

Як зазначають у пасажирській службі Львівської залізниці, люди з обмеженими можливостями можуть безперешкодно користуватись залами очікування, кімнатами матері та дитини і камерами схову на залізничних вокзалах та станціях магістралі. На всіх вокзалах спільно із представниками громадських організацій провели навчання працівників, які обслуговують осіб з інвалідністю, тут працюють спеціальні кнопки для виклику персоналу.

Львівська залізниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*