Туристичний маршрут для незрячих людей з’явився у Києві (ВІДЕО)

1 08 2 917521821 2. незрячих

7 вересня біля арки Дружби народів відбулося відкриття пішохідного туристичного маршруту для незрячих та слабозорих людей. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Всього маршрут має 5 пунктів — біля Володимирської гірки, у Парку Слави, на Пейзажній алеї, біля Пішохідного мосту і біля арки Дружби народів. У цих місцях встановлено таблички, де шрифтом Брайля в найменших подробицях описано ці мальовничі місця.

“Потрібно розуміти, що у суспільстві є інваліди зору, які хочуть відчувати себе комфортніше. Коли люди будуть проходити біля цих табличок, то задумаються. Може, десь варто встановити пандус, може, не треба паркувати автомобілі на тротуарі, щоб потім люди з проблемами зору їх обтирали”, — повідомив заступник голови організації УТОС Олександр Осадчий.

Тексти для табличок, які потім переклали шрифтом Брайля, створили українські письменники — Любко Дереш, Галина Ткачук, Катерина Бабкіна та інші.

“Це можливість написати в особливій формі для таких людей, яким я раніше не писала. Коли робиш таку справу, замислюєшся, що дійсно є незрячі люди, і вони теж хочуть відчувати красу Києва. Я намагалася передати куточки столиці якомога красномовніше”, — зазначила письменниця Галина Ткачук.

Після відкриття туристичного маршруту для незрячих та слабозорих людей спеціально для УНН Олександр Осадчий зачитав текст таблички, яку розмістили на оглядовому майданчику поряд із аркою Дружби народів.

“Тут дуже багато неба, відкриваються види Дніпра. Внизу — затишний Поділ. Труханів острів з висоти пташиного польоту здається дрімучим прадавнім лісом”, — зачитав уривок із напису на табличці О.Осадчий.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*