Кияни скаржаться на небезпечні пандуси на Поштовій площі (ФОТО)

1 15 3 650590 main 4 2. пандуси

  1 15 3 650587 main 1

10 вересня київські активісти проінспектували доступність оновленої Поштової площі для маломобільних людей. У рамках акції “Взяття Поштової “Бастилії” інваліди, літні люди, батьки з маленькими дітьми на візках та велосипедисти перевірили практичність встановлених пандусів, повідомляє Сегодня.ua.

Першою спуститися на площу спробувала спортсменка з Маріуполя, яка вже 20 років на візку. Через занадто високий кут нахилу пандуса її спроба виявилася марною, і без допомоги людей не обійшлося. “На Поштовій площі я перший раз. Площа дуже гарна, але, на жаль, недоступна для мене. Як бачите, без сторонньої допомоги я не можу спуститися. Ці пандуси травмонебезпечні. Прикро через таке халатне ставлення до людей. А адже є маса західних прикладів універсального дизайну. Потрібно було проконсультуватися у експертів і знайти зручні варіанти. Приміром, набагато практичніше використовувати підйомники або зигзагоподібні пандуси в кілька рівнів”, – розповіла Олена Маладанова.

Також з великим дискомфортом піднімався нагору спортсмен з велосипедом і мама з дитячою коляскою. А от спуститися по великих сходах (так званій копії Потьомкінських) і зовсім ніхто не захотів. За словами забудовників та інвесторів проекту, роботи з реконструкції площі ще не закінчені. Вони запевняють, що пандуси для інвалідів будуть побудовані пізніше, а ті, які встановлені зараз, призначені тільки для батьків з дитячими колясками.

“Всього пандусів на площі буде три, але за технологією сьогодні їх було зробити неможливо. Один з них, який будується між церквою і квітником, ми закінчимо вже до кінця цього року”, – сказав заступник директора КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва” Микола Васильцов.

Активісти та громадські організації твердять, що встановлені пандуси не відповідають стандартам. За їхніми словами, влада не мала права вводити в експлуатацію даний проект, оскільки він не закінчений. Адже згідно з державними будівельними нормами, пандуси повинні бути під кутом 4-6 градусів, а тут – всі 30.

  1 15 3 650588 main 2

  1 15 3 650589 main 3

  1 15 3 650590 main 4

  1 15 3 650591 main 5

Марта Знак

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*